ПОГЛЯД

Український бізнес консолідує зусилля задля модернізації економіки України

24 травня 2016 року в Києві в конференц-залі ФРУ відбулось чергове засідання Ради Федерації роботодавців України. Участь у засіданні взяли члени Ради ФРУ – керівники галузевих та територіальних організацій роботодавців з усієї України.

Сумнівний прогрес України після Асоціації з Європою - стаття-репортаж New York Times з Закарпаття

Авторитетне західне видання The New York Times опублікувало статтю, в якій кореспондент ресурсу розмірковує над вигідністю та невигідністю для України вільної торгівлі з ЄС. Для того щоб дізнатись як ЗВТ з ЄС вплинула на Україну, журналіст видання Ендрю Крамер побував... у Закарпатському місті Мукачево (!), де відвідав місцеве підприємство "Fisher". Цей захопливий матеріал Бізнес Закарпаття пропонує вашій увазі.

 

Україна - одна з найбідніших країн в Північній півкулі - дослідження

За два останні роки країна опустилася на 23 позиції за рівнем ВВП на душу населення. Таким чином, за офіційною статистикою, Україна, фактично - одна з найбідніший країн Північної півкулі. Про це повідомив екс-перший віце-прем’єр України, екс-глава Нацбанку Сергій Арбузов на своїй сторінці у Facebook.

Скільки коштує Євробачення і чи зможе Україна заробити на ньому?

Переможниця Євробачення 2016 Джамала ще не встигла прилетіти в Україну, а мери великих українських міст вже вступили в боротьбу за право приймати у себе конкурс в наступному році. Яке місто – фаворит, згідно з економікою і здоровим глуздом, і чи може Україна заробити на піснях і танцях всієї Європи?

В офшорах знаходиться 1,5-2 річних ВВП України - експерт

Дані про кошти українського походження, які осіли в офшорах, за приблизними міжнародними оцінками, коливаються від 117 млрд дол. (Global Financial Integrity) до 167 млрд дол. (Tax Justice Network). В еквіваленті це становить 1,5-2 річних ВВП України.

Washington Post: Західна фінансова допомога підживлює корупцію в Україні

За останні 25 років західні донори влили мільярди доларів у пост-комуністичну Україну, ставлячи перед собою дві головні цілі: допомогти країні створити міцну ринкову економіку і закласти фундамент правової держави. Однак, західні гроші лише допомогли українським елітам не працювати над реформуванням своєї країни, а далі продовжувати грабувати її. Про це на сторінках Washington Post пишуть експерт з політичних ризиків у країнах, що розвиваються, Нейл Абрамс і професор політології Каліфорнійського університету Стівен Фіш.

Хто і що в Україні заважає розвитку індустріальних парків?

Розвиток індустріальних парків почалося в Україні тільки в 2012 році з прийняттям Закону "Про індустріальні парки". З тих пір в різних регіонах нашої країни їх зареєстровано 12 (але працюють лише чотири), є і ті, які не пройшли реєстрацію. Крім того, після Революції і з початком війни на Донбасі їх розвиток і зовсім зупинився. Щоб зрозуміти, наскільки "плачевна" ця ситуація можна навести приклад Угорщини, в якій більше 200 індустріальних парків, йдеться у статті ABCnews.

Словацько-український бізнес-форум: післямова

Сьогодні 29 квітня завершуються «Дні України в Словаччині», що проходили з 19 квітня у другому по значимості місті Словаччини - Кошице, яке знаходиться за 100 кілометрів від Ужгороду. В рамках даної ініціативи, за 10 днів, було проведено ряд культурно-масових та офіційно-ділових заходів, серед яких найбільш важливим та найбільш яскравим був словацько-український бізнес-форум «SUF 2016», що завершив свою роботу 28 квітня.

Підводячи підсумки Форуму, а також задля узагальнення вражень від заходу Бізнес Закарпаття виділив 6 найбільш важливих та показових «штрихів».

Москаль словацькому бізнесу: «Не треба боятися інвестувати в Закарпаття. Ми всіх запускаємо і захистимо"

На словацько-українському форумі в рамках «Днів України», що проходять у ці дні в м.Кошице, Геннадій Москаль закликав словацький бізнес не боятися вкладати гроші в Україну загалом і в Закарпаття зокрема. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.