НОВИНИ

Який алгоритм реєстрації земельного паю

Власники паїв, які вже мають державні акти на право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, утворених за рахунок земельних часток (паїв), мають зважати на те, що речові права на нерухоме майно, які виникли після 1 січня 2013 року та підлягають державній реєстрації, виникають з моменту такої реєстрації.

Угорщина надасть Україні додаткові транзитні дозволи без оплати податку на 2020 рік

Міністерство інфраструктури України домовилося з Угорщиною про додаткові 900 транзитних дозволів без оплати транзитного податку на 2020 рік, які будуть передані через посольство України в Угорщині після друку на початку четвертого кварталу цього року.

ВВП, долар та ріст економіки: що заклали у бюджет-2021

“15 вересня, так як цього вимагає закон, Міністерством фінансів буде поданий у Верховну Раду проєкт бюджету на 2021 рік. Є основні параметри, вони сьогодні доопрацьовуються, дискутуються. Ми їх представимо 15 вересня”, – розповів прем’єр.


Україна через кризу втратила 10% зовнішньої торгівлі

Обсяг зовнішньої торгівлі товарами в січні-серпні 2020 року склав $64,182 млрд, що на 10% менше, ніж за аналогічний період минулого року ($71,096 млрд). Про це повідомляє AgroPoilt з посиланням на дані Державної митної служби, пише agronews.ua.

Україна і США домовилися протидіяти тіньовій економіці  

Олексій Любченко зустрівся з представниками Американської торговельної палати в Україні. Сторони погодилися протидіяти тіньовій економіці та гармонізувати українське законодавство з міжнародними стандартами.

Сплячі ФОПи мають право на списання ЄСВ

З 3 червня 2020 р. у сплячих ФОПів з’явилася можливість списати борг з ЄСВ, який виник з 2017 року. Проте така можливість стосується тільки загальносистемників і лише тих, які не отримували доходів з 2017 року (тобто, дійсно, «сплячих»). Строк подання заяви та документів закінчився 31 серпня.