НОВИНИ

Володимир Панов: Бізнесу потрібні кардинально нове середовище і атмосфера для розвитку

Голова Федерації роботодавців Закарпаття, бізнесмен, громадський діяч Володимир Панов, який не так давно випустив у світ свою книгу «Думай, як гендиректор», поділився своїм баченням розвитку бізнесу на Закарпатті у сьогоднішніх непростих умовах.

Індекс очікувань ділової активності в серпні виріс до 47,9 п.п. зі 100

Індекс очікувань ділової активності (ІОДА), що розраховується Нацбанком України (НБУ), у серпні виріс на 1 пункт (п.) - до 47,9 після зростання в липні і червні відповідно на 1,5 п. і 9,6 п., проте залишається нижче нейтрального значення в 50 пунктів і сигналізує про переважання песимістичних очікувань бізнесу.

НБУ зобов'язав банки розкривати клієнтам на сайтах повну інформацію про своїх послуги та їх вартість

Банківська правда. Відсьогодні Нацбанк зобов'язав усі банки розкривати клієнтам на сайтах повну інформацію про свої послуги та їх вартість з урахуванням додаткових платежів. Якщо йдеться, зокрема, про кредит - повідомляти ставку, суму та період, у який клієнт має його сплатити, а також про можливі ризики. Наприклад, у разі несплати іпотечного кредиту, у вас можуть забрати житло. А ще - на банківських сайтах забороняють розміщувати рекламу та інформацію про акції, яка може ввести клієнтів в оману. За порушення цих правил фінустанови штрафуватимуть. Щоправда, найсерйозніше покарання становить 13 тисяч гривень. 

ДПС нагадала ФОПам про обов’язок вести облік товарних запасів

В загальному випадку суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані вести облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку.