22.05.2021 10:29

За період весняного локдауну кількість працюючих ресторанів скоротилася на 14%. Їхні обороти скоротилися на 12%.
Про це свідчать дані Опедатабот.
В 20-х числах березня у Києві, Львові, Одесі був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати лише на виніс. В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігалося незначне зростання.
Таблиця: Опедатабот
На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період відновитися не вдалося. Відкрилося +2% ресторанів. Оборот також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.
Таблиця: Опедатабот
Загалом за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.