24.01.2021 10:00
В Україні серед продуктів харчування найчастіше підробляють вершкове масло. Недобросовісні виробники додають до продукту рослинні жири. Про це повідомила голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька під час пресконференції.
"У вершковому маслі найчастіше виявляють порушення. За минулий рік Держпродспоживслужба провела понад 19 тис. перевірок, і майже 90% випадків фальсифікату з маслом", – сказала Магалецька.
Також вона стверджує, що масло прибуткове, а підміна молочних жирів рослинними здешевлює виробництво й дозволяє підприємцям зекономити. За її словами, фальсифікати в іншій молочній продукції – сметані та молоці – зустрічаються рідше.