НОВИНИ

Офіційний та готівковий курси валют та банківських металів на четвер 1 березня

Нацбанк України встановив на 1 березня офіційні курси валют на рівні:

1 долар США - 26.81 грн.

1 євро - 32.74 грн.

10 російських рублів - 4.76 грн.

Готівковий курс валют на  1 березня за даними Finance.ua.

Купівля:

26.65 грн. за 1 долар;

32.49 грн. за 1 євро;

4.5 грн. за 10 російських рублів.

Продаж:

26.95 грн. за 1 долар;

33.11 грн. за 1 євро;

4.8 грн. за 10 російських рублів.

Офіційний курс банківських металів на 1 березня, встановлений Національним банком України.

За 1 грам:

золото – 1 157.85 грн.

срібло – 14.47 грн.

платина – 859.60 грн.

паладій - 903.88 грн.

Конституційний суд визнав неконституційним положення ПК про оподаткування пенсій

Конституційний суд 27 лютого розглянув подання 48 народних депутатів і визнав таким, що не відповідає Конституції, положення Податкового кодексу про оподаткування пенсій. Про це повідомляє прес-служба КС.

Кабмін створив комісію для перевірки випадків тиску на бізнес

Кабінет міністрів ухвалив проект постанови про створення спеціальної комісії з питань виконання вимог законодавства з захисту бізнесу і відповідальності контролюючих органів за надмірний тиск на підприємців. Таке рішення прийняте на засіданні уряду у середу, повідомляє Урядовий портал. 

Верховна рада прийняла законопроект про сприяння залучення іноземних інвестицій

Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону України № 6141 “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій”. Прийняття документу підтримали 236 народних депутатів. 

Посли G7 закликали Раду невідкладно обрати голову НБУ

Посли країн "Великої сімки"  закликали український парламент невідкладно обрати нового голову Національного банку України. Про це йдеться у заяві "Групи підтримки України" у Twitter в рамках головування Канади у "Великій сімці" у 2018 році, повідомляє Європейська правда. 

В Україні з'явиться ще одне міністерство

Верховна Рада 241-м голосом підтримала проект постанови №7505, який зобов’язує Кабмін створити в Україні ще одне міністерство – у справах ветеранів. Відомство повинні будуть заснувати на базі Держслужби, що відає справами ветеранів та учасників антитерористичної операції. На створення органу уряду відвели місяць.

В 2018 році Apple випустить три нові моделі iPhone   - Bloomberg

Американська Apple Inc. в 2018 році має намір випустити три нові моделі iPhone – найбільший із смартфонів, що коли-небудь вироблялися компанією, новий пристрій того ж розміру, що і iPhone X, а також дешевшу модель з деякими з ключових функцій флагманського смартфона, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.