НОВИНИ

У квітні державних запозичень залучили найменше за останні 12 місяців – Данилишин

Упродовж квітня до державного бюджету було залучено державних запозичень на 14,2 млрд грн в національній валюті та на 30,6 млрд грн в іноземній валюті (в гривневому еквіваленті) - найменше за останні 12 місяців. 

Нацбанк спрогнозував рівень інфляції на 2021 рік

Національний банк України (НБУ) очікує збереження значного інфляційного тиску протягом наступних місяців. Зростанню цін сприятимуть стійкий споживчий попит, а також високі світові ціни, зокрема на енергоносії та продовольство.

Бізнес наполягає на доопрацюванні ключових екологічних ініціатив

Реформа екологічного контролю та введення інтегрованого дозволу у сфері контролю промислового забруднення ще у січні були визначені бізнес-спільнотою Європейської Бізнес Асоціації як екологічний пріоритет на 2021 рік. 

Відкрите звернення ФРУ з приводу ухвалення Урядом ПЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»

Федерація роботодавців України вкрай стурбована ухваленням Урядом на своєму засіданні, що відбулося 12 травня, проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – проект Закону).