НОВИНИ

Україна планує перейти на «зелену» енергію до 2050 року

Україна планує перейти на «зелену» енергію до 2050 року. Задля досягнення цієї мети восени 2020 року у Верховній Раді було створено міжфракційне об’єднання «Чиста енергія — здорове навколишнє середовище». До його складу увійшли 25 депутатів з усіх фракцій і груп.

ФРУ закликає якнайшвидше спростити отримання дозволів на участь у дорожньому русі великогабаритного транспорту

ФРУ опікується питанням переміщення великогабаритних вантажів (транспортних засобів) автомобільними дорогами, зокрема проблематичним і довготривалим процесом отримання дозволу на участь у дорожньому русі таких транспортних засобів, габаритні параметри яких перевищують нормативні.

ТОП-10 легковиків, які українці обирали у лютому (інфографіка)

Торік, попри «локдауни», щомісяця українці купували в середньому 7,2 тис. нових легкових авто. Цього ж року обсяги продажів у цьому сегменті трохи зменшились: 5,9 тисячі машин у січні та 6,5 тис. у лютому. Хоча якщо порівнювати з попереднім роком,то результат кращий: січень 2020-го закінчився з результатом 7,1 тисячі нових легковиків, а в лютому продали 6,9 тис..

Пандемія привела до скорочення виробництва автомобілів в ЄС приблизно на 4 млн в 2020 році

Згідно з даними, опублікованими на вебсайті Асоціації європейських автовиробників (ACEA), у 2020 році Європейський союз (ЄС) і Великобританія втратили виробництво 4 243 577 автомобілів через збитки, завдані пандемією COVID-19. Дані охоплюють виробництво легкових, вантажних автомобілів, фургонів і автобусів.

Отримати індивідуальну податкову консультацію можна завдяки Електронному кабінету платника

Фахівці Головного управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що звернення до органів ДПС на отримання індивідуальної податкової консультації платники податків можуть подати і в електронній формі через Електронний кабінет.

Інформацію про автоматично зафіксовані порушення ПДД можна отримати по СМС

Кабмін постановою від 3 березня 2021 р. № 180 затвердив Порядок безоплатного надання (у тому числі через Інтернет) інформації про адміністративне правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі, особам, за якими зареєстровано транспортні засоби, та/або безпосереднім користувачам таких транспортних засобів.

На допомогу аграріям виділять 4 мільярди гривень у 2021 році: міністр Петрашко повідомив, на що підуть кошти  

На черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики 3 березня було представлено напрями державної підтримки сільгоспвиробників у 2021 році за розробки Мінекономіки у співпраці з профільними асоціаціями. Зокрема, народні обранці підтримали запропонований розподіл держпідтримки.

Комітет з питань соцполітики розглядає законопроект щодо розміру зарплати держслужбовців

Сьогодні, 10 березня, проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Засідання проходить у форматі відеоконференції.