НОВИНИ

Місцевий бізнес Закарпаття закликають об'єднатися для ефективної діяльності та розвитку

Голова Федерації роботодавців Закарпаття Володимир Панов взяв участь у прес-конференції, яка присвячена пріоритетам розвитку малого та середнього бізнесу, яка проводиться рамках адвокасі-кампанії Ужгородським прес-клубом за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ).

Монети 25 копійок перестануть бути платіжним засобом з 1 жовтня

Монети 25 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з обігу з 01 жовтня 2020 року. Тобто ними не можна буде розраховуватися за товари чи послуги.

Чому? Тому що зараз 25 копійок не розмінюються через вилучення з обігу монет номіналами 1, 2 та 5 копійок, що відбулося торік. Завдяки їх вилученню з обігу ця проблема вирішиться.

Підприємцям пропонують замість Книги обліку доходів новий електронний сервіс

З 2021 року ФОП на І-ІІІ групі ЄП будуть вести облік діяльності в довільній формі в паперовому чи електронному вигляді. Адже скасовується вимога обов'язкової реєстрації книги обліку доходів та витрат, а також обов'язок ведення книги обліку доходів для ФОП платників єдиного податку І-ІІІ груп. Ці зміниі передбачені в Законі № 786.

При виплаті грошової компенсації за невикористану відпустку після звільнення ЄСВ не нараховують - ДПС

У випадку нарахування та виплати роботодавцем грошової компенсацій за невикористані щорічні (основну та додаткову) відпустки працівнику після його звільнення, ЄСВ на такі суми не нараховують. На цей момент звернули увагу податківці в ІПК ДПС від 19.08.2020 р. № 3450/ІПК/99-00-04-05-03-06.