НОВИНИ

Мінінфраструктури не здійснюватиме фінмоніторинг поштових операторів

Кабінет міністрів виключив з Положення про Міністерство інфраструктури повноваження здійснювати державний фінансовий моніторинг діяльності операторів поштового зв'язку у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Міжнародні резерви України становили 25,4 млрд дол. США за підсумками травня

Станом на 01 червня 2020 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 25 371,8 млн дол. США (в еквіваленті). У травні вони  зменшилися на 1,3%, втім залишаються на рівні, близькому до показників початку року.

Зниження резервів упродовж минулого місяця пов’язане насамперед із погашенням значної частини цьогорічних зобов’язань за державним боргом.

Стартує другий етап обговорення Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року

Національний банк України запрошує учасників фінансового ринку, експертів та профільні асоціації долучитися до обговорення важливої складової Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року – Дорожньої карти реалізації Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року та відповідальних за її виконання.

МВФ затвердив програму для України: 5 мільярдів доларів на півтора року

Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міжнародного валютного фонду.

Чи можна пред'являти е-паспорт у "Дії" під час перетину держкордону

Днями почала ширитися новина про перелік змін, які відбудуться в Україні з 1 червня 2020 року (зокрема, і щодо питання поїздок українців за кордон). Зазначалося, що від першого дня літа при поїздках за кордон українці можуть подавати e-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія», скориставшись для цього однойменним мобільним додатком.

Роз'яснює Держприкордонслужба.