НОВИНИ

«Без економічного дива, без прориву, без стрибка, Україна приречена на відставання», ‒ Володимир Панов. Форум «Re:Open Zakarpattia».

«Як повторити інвестиційне диво початку 2000-х на Закарпатті або створити нове?»  ‒ важлива тема «Re:Open Zakarpattia»,  форуму  ідей та рішень для розвитку Закарпатської області.  

Мінфін планує скасувати з 1 січня Книгу обліку для ФОПІВ

ФОП-єдинники І-ІІІ груп (окрім платників ПДВ) із 01.01.2021 року зможуть вести облік доходів у довільній формі в паперовому та/або електронному вигляді шляхом помісячного відображення отриманих доходів. Водночас ФОП платники єдиного податку ІІІ групи — платники ПДВ вестимуть облік доходів у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат. Саме так Законом №786 відкоригували порядок ведення обліку доходів для ФОПів, пише "Інтерактивна бухгалтерія".

Уряд планує створити два фонди для підтримки малого і середнього бізнесу

Серед векторів економічного розвитку до 2030 року Кабінет Міністрів України запланував створення Фонду гарантування кредитів та Фонду фондів для спрощення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування. Про це йдеться у презентації "Вектори економічного розвитку до 2030 року", яку уряд представив у п'ятницю.