НОВИНИ

Держгеокадастр пропонує вилучати землю на потреби держави

У доступному для огляду майбутньому в українців можуть забрати їх приватизовані ділянки землі, якщо виникне державна необхідність. Повноваженнями вилучати землю у громадян наділена Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр).

Платіжний баланс України: вплив зовнішньої торгівлі товарами та послугами

У третьому кварталі 2020 року профіцит поточного рахунку зберігся. Він був забезпечений меншим дефіцитом торгівлі товарами у порівнянні з торішніми показниками та високим профіцитом торгівлі послугами. Проте він зменшився у порівнянні з попередніми кварталами через відновлення імпорту, тоді як нарощування експорту стримувалося нижчим урожаєм с/г культур.

Реєстратори нерухомості отримали доступ до реєстру судових рішень

Відтепер державні реєстратори, а разом з ними й нотаріуси зможуть швидко і безперешкодно отримати повний текст будь-якого судового рішення стосовно прав на нерухомість клієнта, який подав заяву до Держреєстру прав на нерухоме майно. Два державних відомства — НАІС (держпідприємство «Національні інформаційні системи») і ДСА (Державна судова адміністрація України) ввели двосторонній інформаційний обмін.

Мін'юст хочуть позбавити повноважень з розгляду скарг на рішення, дії та бездіяльність держреєстраторів

4 листопада Уряд на своєму засіданні підтримав розроблений Мін'юстом законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з впорядкуванням діяльності у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», повідомило Міністерство юстиції у Facebook.

Результати адмінпослуг ЦНАП можна буде отримати поштою

3 листопада Верховна Рада прийняла Закон (проект № 2679) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі».