НОВИНИ

Мінекономіки: На динаміку інфляції впливатиме емісія гривні

Про це йдеться в огляді департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки.

"У подальшому впродовж 2020 року очікується поступове зростання платоспроможного попиту, що дасть змогу отримати (з неістотними коливаннями) стримані темпи споживчої інфляції, які, з огляду на комплекс стримуючих чинників, будуть меншими, ніж прогнозувалося на початку року", – йдеться в огляді.

Зазначається, що емісія гривні, зокрема, використовуватиметься для підтримки бізнесу та запровадження антикризових заходів.

Ціни також зростатимуть через підвищення складової собівартості товару, зважаючи на понесені в період карантину збитки та зростання цін на світовому ринку.

Купівельні настрої українців змінилися - гроші "летять" через інтернет

Твердження про те, що “життя після карантину вже не буде колишнім”, – стало фактично девізом для багатьох жителів не тільки України, а й інших країн, в яких були введені жорсткі протипандемічні заходи. Карантин в Україні та багатомісячний локдаун вніс занадто багато змін у звичний устій життя людей. Змінилися і звички українських покупців, які тепер замість путівок і квитків купують велосипеди, а доставка будь-якої продукції стала чи не топ-запитом в суспільстві.

Укрзалізниця закрила продаж квитків по чотирьох станціях

Укрзалізниця повідомляє, що через погіршення епідемічної ситуації буде закрито продаж квитків по чотирьох станціях:
– Коломия;
– Острог;
– Чернівці;
– Радивилів.

На станціях можна буде робити лише висадку пасажирів.

Зеленський пропонує зустріч із бізнесом для обговорення проєкту про водний транспорт

Президент Володимир Зеленський наполягає на обговоренні проєкту закону «Про внутрішній водний транспорт» із залученням представників бізнесу, які працюють у цій галузі, та профільним міністерством та проведенні такої зустріч до кінця серпня.

Як отримати високу пенсію: стало відомо, куди потрібно звертатися

Трудовий стаж є головним фактором при призначенні пенсії. Саме від його розміру залежить сума пенсійних виплат, тому працюючи неофіційно, навіть при великій зарплаті, розраховувати на хорошу пенсію в Україні не вийде. Ті громадяни, у яких виникли проблеми з трудовими книжками, можуть підтвердити свій стаж через суд.

Парламентський комітет рекомендує ратифікувати Угоду з ЄС про надання Україні макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро

Комітет з питань інтеграції України з Європейським Союзом рекомендує Верховній Раді ратифікувати Угоду з ЄС про надання Україні макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро.