НОВИНИ

Підприємець повинен сплатити штрафи від Держпраці навіть після припинення діяльності

Навіть якщо ФОП припинив свою діяльність, то це не врятує його від штрафу за порушення трудового законодавства, яке виявили в ході інспекційного відвідування, котра відбулося до моменту припинення підприємницької діяльності. Це слідує із постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 18.02.2020 р. у справі № 460/2318/19.

Податок на техніку: бізнес закликає створити Антикризову робочу групу для побудови прозорої системи відрахувань за авторський контент

Бізнес наголошує на необхідності створення робочої групи, аби побудувати дійсно справедливу систему сплати відрахувань за авторський контент, яка не буде заганяти легальний бізнес в тінь, створювати навантаження на споживачів та захистить інтереси авторів. Про це йшлося 18 червня на круглому столі Європейської Бізнес Асоціації, до якого було запрошено Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Суди вимушено зупиняють відправлення поштової кореспонденції

На сьогодні склалась надзвичайно критична ситуація із забезпеченням відправлення правосуддя внаслідок відсутності належного фінансового забезпечення судів поточними видатками для здійснення судочинства у 2020 році.

Про це повідомляє прес-служба Державної судової адміністрації України.

З 22 червня місцева влада прийматиме рішення про посилення карантину на місцях


З 22 червня
 рішення про посилення карантину на місцях прийматиме місцева влада. Якщо не дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, то ймовірний сценарій повернення до більш жорсткого карантину.

На цьому наголосив Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко 18 червня, повідомляє Урядовий портал.