НОВИНИ

Названа найприбутковіша компанія світу

Найбільш прибутковою компанією в світі стала саудівська нафтова компанія Saudi Aramco. Про це повідомили міжнародні рейтингові агентства Moody's і Fitch, які надали цій компанії найвищі інвестиційні рейтинги A1 і A+.

Tesla оштрафовано

Американська компанія Tesla оштрафована Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA) за порушення при утилізації небезпечних відходів на заводі в місті Фрімонт (Каліфорнія).

Volkswagen оприлюднив зображення електрокросовера

Німецький автовиробник Volkswagen показав перше зображення нового електромобіля ID. ROOMZZ, офіційний анонс якого відбудеться через два тижні на Шанхайському автосалоні. Новинка являє собою великоформатний електрокросовер, її серійна версія вийде на ринок Китаю вже в 2021 році.

Ринок праці в Україні і в ЄС

Український ринок праці поки далекий від європодходів до пошуку персоналу. У нас навіть ніяк не включать антидискримінаційні закони. Роботодавці пишуть в оголошеннях, що кандидати потрібні до 35 років і не "після декрету", а на співбесідах відверто запитують про плани на сім'ю. Та й претенденти не дуже стараються піднімати процес на новий рівень: чи багато хто користується порадами щодо написання резюме або складають мотиваційні листи? Але ринок, що вже рухається в Європу, змусить всіх змінитися. 

Закарпатською митницею оформлено 98 електромобілів

Таку кількість автомобілів оснащених виключно електричними двигунами оформлено з початку 2019 року в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. Громадяни ввезли 10 транспортних засобів, а суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності – 88. Від оформлення електроавтомобілів до бюджету сплачено 93,3 тис. грн акцизного податку.