НОВИНИ

Функції господарського суду та державного органу у процедурі банкрутства

Кодексом України з процедур банкрутства (далі по тексту – КУзПБ) визначено, що у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з-поміж арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Податкова система України має величезну кількість проблем

Уряд ухвалив Національну стратегію доходів до 2030-го, в якій визнав необхідність кардинальної фіскальної реформи. Документ вимагав розробити МВФ, його також очікували в ЄС. Згідно зі стратегією, українська податкова система має величезну кількість проблем: неузгоджені ставки, роздуті пільги, відсутність ефективного контролю, корупційний тиск, неможливість відслідковувати реальні доходи тощо.

Продаж землі під час війни. В гру вступають великі компанії

В Україні розпочався другий етап земельної реформи – з цього часу землі сільськогосподарського призначення можуть купувати не тільки фізичні, а й юридичні особи - компанії, банки, територіальні громади.

Бізнес суттєво погіршив очікування наприкінці 2023 року

У грудні бізнес погіршив оцінки поточних результатів та перспектив своєї діяльності. Невизначеність із тривалістю бойових дій, ризики неритмічності надходжень і недостатності обсягів міжнародної допомоги, зростання витрат на логістику через блокування кордону, високі ціни на пальне, звуження інвестиційного попиту, брак кваліфікованих кадрів та послаблення попиту негативно вплинули на оцінки підприємств усіх секторів, що беруть участь у щомісячних опитуваннях.