НОВИНИ

Інвестиції для стартапів: де шукати фінанси на розвиток

23 червня та 3 липня відбулися сьомий та восьмий пітчі, організовані «Українським фондом стартапів» (Ukrainian Startup Fund). Свої ідеї презентували 19 стартапів. 9 з них отримають державне фінансування.
Обрані стартапи на етапі pre-seed отримають грант у розмірі $25 000.

Банківський сектор України: прибуток держбанків зазнав істотного падіння

Починаючи з березня, пандемія COVID-19 та пов’язані з нею карантинні обмеження ускладнили роботу банківського сектору. Зниження попиту на кредити призвело до зменшення в II кварталі обсягу кредитного портфеля у корпоративному сегменті та вперше з початку 2017 року – у роздрібному, повідомляє Нацбанк в огляді банківського сектору за серпень.

В Україні розширюється платіжна інфраструктура

Українці все менше коштів отримують готівкою з платіжних карток, віддаючи перевагу безготівковим операціям, інформує прес-служба НБУ. Цьому сприяють розширення платіжної інфраструктури та мережі, де можна розрахуватися платіжними картками, а також подальші позитивні зміни у платіжних звичках, що посилилися, зокрема, і через введення карантинних обмежень.

Залишки пального зіставлять автоматично — Уряд прийняв порядок

Уряд на засіданні 12.08.2020 р. затвердив Порядок здійснення ДПС автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового. Інформацію розмістили на Урядовому порталі.