НОВИНИ

Дії ФОП, щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що підставою для зняття фізичної особи — підприємця (далі — ФОП) як платника податків з обліку у відповідному контролюючому органі є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням.

В Україні запрацювала карта підтримки підприємництва

Міністерство цифрової трансформації створило інтерактивну мапу інфраструктури підтримки підприємництва у рамках платформи Дія.Бізнес. Сервіс допоможе знайти проекти та організації для допомоги бізнесу у громадах і залишити заявку на конкретному об’єкті.

Євросоюз допомагає покращити якість житла українцям

За рівнем енергоощадності Україна досі залишається позаду багатьох європейських країн. Неефективне використання енергоресурсів не лише завдає величезних фінансових втрат, але й сприяє енергетичній залежності держави. Подолати ці проблеми та покращити якість житла українцям сьогодні допомагає низка програм, які підтримує Євросоюз. 

Завершено державну реєстрацію наказів Міністерства фінансів України про застосування програмних РРО

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує про наступне.
Міністерством юстиції України зареєстровано наказ Міністерства фінансів України про порядок реєстрації та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — ПРРО), а також наказ про затвердження форм і змісту розрахункових документів.

В Україні скасують частину пенсій: у Пенсійному фонді розповіли, кому не пощастить

Дефіцит коштів у Пенсійному фонді не дозволить в повному обсязі забезпечити всіх пенсіонерів гідними пенсіями. У зв’язку з цим в ПФУ планують зменшити кількість громадян, які мають право на достроковий вихід на пенсію. Нововведення запрацює після запуску нової пенсійної реформи, яка набуде чинності на початку 2021 року.