НОВИНИ

У Мінекономіки проблеми кредитування бізнесу планують вирішувати поетапно

Представники держави та українські виробники обговорили перепони для бізнес-кредитування в Україні та шляхи їх подолання. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки за підсумками зустрічі з представниками Національного банку, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Експортно-кредитного агентства та українськими виробниками.

Позиція Голови Федерації Закарпаття Володимира Панова щодо законопроектів   зі стимулювання розвитку індустріальних парків

Якщо в Україні не приймуть законопроекти зі стимулювання залучення інвестицій в індустріальні парки, індустріальних парків взагалі не буде.

За відсутності найманих працівників Звіт з ЄСВ не подають

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадали, що юридична особа або фізична особа - підприємець, які не використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт з ЄСВ за найманих працівників до контролюючих органів и не подають.

Уряд офіційно розпочав створення Національної економічної стратегії-2030

Вчора, 7 вересня, під головуванням міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка відбулося  установче засідання робочої групи з розробки Національної економічної стратегії-2030. Стратегія є ініціативою президента та прем'єр-міністра України. Згідно з дорученням голови уряду, Центр економічного відновлення є платформою та координатором з  її розробки. 

Бізнес проти скорочення сфери застосування касових апаратів

У липні у Верховній Раді України були зареєстровані законопроєкти №3853–1 та №3853–2, якими пропонується скасувати прогресивні норми законодавства, спрямовані на детінізацію економіки та покращення захисту прав споживачів через поступове розширення сфери застосування касових апаратів або їх програмних аналогів, а також надання покупцям можливостей отримувати так званий «кешбек» — компенсацію частини вартості придбаного товару або послуги в разі, якщо їм було видано фіктивний фіскальний чек.