НОВИНИ

Міністерство розвитку громад: головне завдання розділити ДАБІ на два нових органи

Головне завдання міністерства розвитку громад і територій розділити ДАБІ на два нових органи  –  Державну інспекцію містобудування України та Державну сервісну службу містобудування.

Штрафи та заборона виїжджати за кордон: які сюрпризи чекають на боржників за комуналку

До кінця карантину діятимуть спеціальні умови на оплату комунальних послуг. Це означає, що вас не можуть штрафувати за несвоєчасну оплату та не відключатимуть воду або газ. Як наслідок – за комуналку люди почали сплачувати рідше. Тому у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про реструктуризацію.

Громадськість отримає повноваження із контролю за діяльністю Держгеокадастру

Громадськість отримає безпрецедентно широкі повноваження із контролю за діяльністю Держгеокадастру», Про це під час засідання Громадської ради при Держгеокадастрі, заявив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Реєстрація земділянок за принципом екстериторіальності: ключові моменти нововведень

Насіданні уряду було прийнято постанову “Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок та внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України”, яка запроваджує принцип екстериторіальності при здійсненні державної реєстрації земельних ділянок.