НОВИНИ

Діють нові форми документів, які складає Держпраці при перевірках

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства наказом від 27 жовтня 2020 року № 2161 оновило форми документів, що складаються при здійсненні заходів державного нагляду та контролю Державною службою з питань праці.

Обслуговування споживачів українською згідно з мовним законом: роз'яснення юристів

У супермаркеті та в інтернет-магазині, у кав'ярні, ресторані, банку, на АЗС, в аптеці чи бібліотеці - обслуговування має бути українською. Лише на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою. З 16 січня 2021 року відповідно до статті 30 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (далі - Закон) всі надавачі послуг незалежно від форми власності мають обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою.

Нові еконорматіви можуть призвести до падіння ВВП на 13%, а держбюджет втратить 70 млрд, — ЕВА

Скорочення нормативів викидів, заплановане на 2021 рік, може призвести до значних економічних втрат підприємств гірничо-металургійного комплексу.

Про це йдеться в заяві Європейської бізнес асоціації.

Україна втрачатиме $1,5 млрд щороку через розширення Північного потоку, - Марченко

Втрата транзитних можливостей приведе до втрат робочих місць і ресурсів. За рік країна втрачатиме близько $ 1,5 млрд. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю для австрійської газети Der Standard, відповідаючи на запитання про фінансові наслідки запуску трубопроводу «Північний потік — 2».

«Ми втратимо свої транзитні можливості, наша інфраструктура буде простоювати. Це втрата ресурсів і втрата робочих місць — всього приблизно $ 1,5 млрд на рік», — розповів глава Мінфіну.

GM інвестує $800 млн у виробництво електрофургонів BrightDrop

General Motors нещодавно запустила свій новий підрозділ і марку BrightDrop, яка займеться створенням повноцінної електричної екосистеми автомобілів і засобів доставки товарів. А тепер автовиробник оголосив, що інвестує $800 млн у виробництво нових електричних фургонів в Канаді.

Сільгоспвиробництво в Україні в 2020 р. впало на 11,5% — статистика

Обсяг сільськогосподарської продукції в Україні за 2020 рік скоротився на 11,5% в порівнянні з попереднім роком, тоді як за підсумками 11 місяців спад був більший — 12,4%, повідомив Держстат України в понеділок.