НОВИНИ

Промвиробництво в Україні відновило зростання

Обсяги промислового виробництва в березні 2021 року у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року зросли на 2,1%. Падіння промвиробництва припинилося завдяки низькій базі порівняння 2020 року, коли обсяги падали рекордними темпами.

В Закарпатті легальним продажем алкоголю, тютюну та пального займаються 3722 суб’єкти господарювання

На території Закарпатської області здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 3602 суб’єкти господарювання, 48 суб’єктів господарювання здійснюють оптову торгівлю пальним та 72 – роздрібну. Про це повідомляє Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області. 

"Робітничі професії – на вагу золота, а медпрацівників – надлишок", – експерт про ринок праці в умовах пандемії

Ринок праці в умовах дії локдауну в Україні зазнав суттєвих змін, адже багато людей у різних галузях втратили роботу. Відповідно до статистики Державної служби зайнятості України станом на початок квітня на одне робоче місце претендують 6 працівників.  

Роботодавці закликали терміново ініціювати внесення змін до ПКУ, виключивши норми щодо застосування ставки ПДВ 14% на окремі види сільськогосподарської продукції

Федерація роботодавців України разом із іншими асоціаціями переробників сільськогосподарської продукції та переробними підприємствами закликала голову Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева терміново ініціювати внесення змін до ПКУ, виключивши з нього норми щодо застосування ставки ПДВ 14% на окремі види сільськогосподарської продукції.