НОВИНИ

Скільки можна заробити на депозиті: як будуть зростати відсотки за вкладами

Національний банк України збільшив облікову ставку до 7,5% в надії трохи зупинити інфляцію. На цьому тлі вже пішли розмови, що ставки за депозитами теж зростуть. При опитуванні економістів і банкірів з’ясувалося: вклади, дійсно, стануть трохи вигіднішими. Але розраховувати на значні пасивні доходи, як це було ще кілька років тому, українцям не рекомендують.

90% або понад 130 тисяч українських імпортерів працюють у тіні — Держмитслужба

За оцінками Держмитслужби, 90% усіх суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності працюють у тіньовому секторі. Мова про 130 тисяч компаній, які забезпечують 22 млрд грн надходжень до Держбюджету. Для порівняння, 3% так званих “білих імпортерів” забезпечують понад 300 млрд грн бюджетних надходжень.

Бажання ризикувати не пропало: експерт розповів про ситуацію на ринку нерухомості

На ринку нерухомості спостерігається зростання цін на продаж житла, а також не слабшає інтерес до покупки у новобудовах. Про це журналісту УНН розповів керівник комітету з інформаційних технологій та аналітики Асоціації фахівців нерухомості України Едуард Бразас.

Нові заходи порятунку світової економіки: що придумав МВФ та наслідки для України

В МВФ стурбовані, що велика кількість найбідніших країн світу постала перед викликом слабкого економічного відновлення, що посилює ризик все більшого відхилення від належної траєкторії розвитку.