НОВИНИ

Олексій Чернишов: Держава буде підтримувати та стимулювати розвиток індустріальних парків

Індустріальні парки – у фокусі уваги Міністерства розвитку громад та територій. Наразі у Мінрегіоні спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку та експертами розробляють Концепцію розвитку індустріальних парків на 2021 – 2024 роки. 

Захист трудових прав в умовах карантину: запитання-відповіді

На основні питання, які найчастіше хвилюють як роботодавців, так і працівників, а також як їх вирішувати на практиці, відповіли фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Коли ФОП-єдинники вперше звітують з ЄСВ у складі нової декларації

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що починаючи із 01.01.2021 року, діє наказ Мінфіну від 09.12.2020 р. № 752, яким оновлено форму податкової декларації платника єдиного податку. В ній з'явився Додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" 

ФРУ підтримала ініціативу щодо законодавчої підтримки бізнесу під час локдауну та внесла пропозиції до відповідного проекту закону

21 квітня Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики провів онлайн круглий стіл на тему "Законодавча підтримка бізнесу під час локдауну".

Відновлювана енергетика є найперспективнішою, — прогноз Bloomberg

Взаємодія бізнесу і влади, а також розвиток ВДЕ зможуть врятувати вітчизняну енергосистему від дефіциту електроенергії і залежності від імпорту – експерти форуму з вітроенергетики «Перехід від «зеленого тарифу» до ринкових умов».

Промвиробництво в Україні відновило зростання

Обсяги промислового виробництва в березні 2021 року у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року зросли на 2,1%. Падіння промвиробництва припинилося завдяки низькій базі порівняння 2020 року, коли обсяги падали рекордними темпами.