НОВИНИ

Інвестиції в нерухомість стануть безпечнішими

Законопроєкт вже підготували і найближчим часом передадуть до парламенту. Згідно з цим проєктом, якщо людина вкладає гроші в будівництво, його дані вносяться в єдиний реєстр.

Це має надати певні гарантії покупцям квартир, що вони отримають житло, за яке заплатили гроші.

У розробці проєкту брали участь зацікавлені сторони: постраждалі інвестори, забудовники, представники місцевої та центральної влади, експерти галузі.

Торгівля між Україною та ЄС різко скоротилася

Про це 21 листопада представлені дані на порталі Держстату (Державної служби статистики).

За даними статистиків, наша країна в 2020 році поставила в країни Євросоюзу товарів на 13,06 мільярдів доларів США. Цей показник менше торішнього на 16,3 відсотка.

У той же час з європейських країн в Україну прийшло товарів на суму 16,43 мільярда доларів. Це також менше, ніж в минулому році, але лише на 10 з половиною відсотків.

Таким чином, за даними статистичних аналітиків, наша країна купує у Європи на 3,37 мільярда доларів більше, ніж продає.

У Європи ми в основному купуємо машини, обладнання, механізми, транспорт і продукти, продаємо ж в основному продукти, сировину і домашню худобу.

Нагадаємо, влітку прозвучала думка про те, що торгівля між Україною та Європейським союзом може зупинитися, якщо Кабінет міністрів України підтримає ініціативу Міністерства охорони здоров’я про передачу йому функцій Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС).

Також раніше ми повідомили про те, що в поточному сезоні 2020/2021 року Україна збирається штучно обмежити експорт пшениці на рівні не вище 17,5 млн тонн.

Довідка про склад сім'ї тепер не потрібна для деяких державних послуг

Кабінет Міністрів схвалив пропозиції Мінцифри щодо виключення довідки про склад сім'ї з переліку документів, що подаються заявниками під час отримання 6 державних послуг.  Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Мінцифри.

Найближчим часом розпочнеться ліквідація головних управлінь Держгеокадастру: рішення Уряду

ЄСПЛ вперше застосував доктрину "плодів отруєного дерева" до інформації від приватних осіб

Будь-які свідчення, якщо вони отримані внаслідок катувань або жорстокого поводження, не можуть бути використані як докази. Це абсолютне правило поширюється не тільки на дії державних органів, а й на приватних осіб.