НОВИНИ

Наші за кордоном: як українські товари завойовують світ

Спад світової економіки, локдауни в більшості країн, і як наслідок зриви термінів постачань через проблеми з логістикою, не надто сприяли експортерам у 2020 році. Однак український експорт фактично зберіг свої позиції: у порівнянні з 2019 роком пандемія скоротила продаж продукції за кордон лише на 1,7%. За офіційними даними експортерам відкрилися 12 ринків, зокрема менш популярні Мексика, Австралія, Бразилія й Ангола.

Які чинники сприятимуть розвитку економіки в 2021 році

Пандемія зачепила всі галузі економіки, змінила довгострокові плани та навчила прораховувати ситуацію тут і зараз. Проте, короткострокові плани можливо і варто складати. Про те, що сприятиме розвитку CRE у 2021 році, розповіла Mind керівниця відділу консалтингу NAI Ukraine Марина Гуревич.

Нові штрафи для водіїв: які правила порушували найчастіше за тиждень

Правоохоронці оформили понад 18,3 тисячі протоколів про порушення ПДР, за які були підвищені штрафи тиждень тому. Найчастіше водіїв штрафували за перевищення швидкості, невикористання пасків безпеки та пияцтво.

Велике будівництво: ремонт доріг – пріоритетний напрям роботи для влади. Перелік об’єктів на 2021 рік

Амбітна мета, яка поставлена Президентом Володимиром Зеленським у поточному 2021 – відремонтувати 6,5 тис. км доріг до кінця року. Зокрема планується реконструювати чотири з половиною тисячі кілометрів державних і дві тисячі кілометрів місцевих доріг.

Куди підприємцям платити податки та ЄСВ за найманих працівників

Податковий агент - самозайнята особа сплачує утримані з доходів найманих працівників ПДФО, військовий збір, а також нарахований ЄСВ за місцем своєї реєстрації незалежно від місця здійснення підприємницької діяльності - пояснюють в ДПС.