НОВИНИ

Оренда комерційної нерухомості: як не потрапити в "орендне рабство"

Багато орендарів через карантин призупинили свій бізнес або навіть збанкрутували, тому знайти сьогодні нового орендаря в приміщення, який би був готовий сплачувати нерідко завищену орендну ставку, досить складно, про що свідчить величезна кількість оголошень, розміщених на вікнах ТРЦ та офісних центрів.

Неофіційне працевлаштування: з вересня влада посилює контроль та покарання

Криза COVID-19 вчергове акцентувала на існуючій проблемі незахищеності людей, які вимушені погоджуватися на умови отримання більше грошей «наразі», вдаються до неофіційної зайнятості, без укладання трудового договору.

До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло 3,8 млн грн туристичного збору

В Головному управлінні ДПС Закарпатській області інформують, що незважаючи на те, що цьогоріч бізнес працював в умовах карантину, надходження з туристичного збору протягом січня-серпня склали 3,8 млн гривень. З цієї суми 1,6 млн грн сплатили юридичні особи та 2,2 млн грн – фізичні особи-підприємці.

Після місцевих виборів Держгеокадастр передасть ОТГ державні сільгоспземлі

Після місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня 2020 року, територіальним громадам передадуть у власність всі землі сільськогосподарського призначення, які мають належати ОТГ, але на сьогодні перебувають у державній власності; це понад 2 млн га земель.