НОВИНИ

4 бізнес-ассоціації висловлюються проти законопроектів, що скасовують програмні РРО та фіскальний кешбек

Проекти Законів України, що скасовують програмні РРО та фіскальний кешбек варто відкликати та розробити реально корисні для реформування спрощеної системи оподаткування, йдеться у відкритих листах чотирьох бізнес-асоціацій.

Українські виробники об’єдналися в унікальний проект “Taste of Ukraine Food Fest”

Осіння виставка “ECO-Expo 2020”, яка стартувала напередодні в столиці, зібрала під одним дахом неймовірну кількість виробників зі всієї України. В рамках виставки відбулась офіційна презентація проєкту “Taste of Ukraine Food Fest” та продукцію вітчизняних компаній, які долучилися до цієї унікальної ініціативи, повідомляє кореспондент SEEDS.

SDG Марафон

Федерація роботодавців Закарпаття разом з ГО "Центр "Розвиток КСВ" запрошує всіх зацікавлених долучитись до події "SDG Марафон: #цілеспрямовані компанії" 25 вересня о 10:00 годині.

Як у небанківські фінустанови призначатимуть тимчасові адміністрації

Національний банк продовжує оновлювати нормативно-правову базу з регулювання діяльності небанківських фінансових установ. Зокрема, він оприлюднив проект Положення про особливості застосування заходу впливу у вигляді відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації.


Угода FATCA: як звітувати банкам та іншим фінансовим установам

До 1 грудня 2020 року всі банки та інші фінансові установи повинні подати через портал IDES (International data exchange service — Міжнародна служба обміну даними) до ДПС України інформацію про американських клієнтів — фізичних та юридичних осіб.

Які ставки ЄП встановлені для ФОП — платників ЄП першої-третьої груп?

Відповідно до п. 293.1 ст. 293 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ) ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року (далі — прожитковий мінімум), другої групи — у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (далі — мінімальна заробітна плата), третьої групи — у відсотках до доходу (відсоткові ставки).