НОВИНИ

Зниження ПДВ для сільгосппродукції не вплине на доступність продовольчих товарів для споживачів

Незважаючи на те, що у пояснювальній записці до законопроєкту № 3656 зазначається, що «розвиток економічних відносин країни у напрямі зближення з ЄС передбачає приведення норм податкового законодавства до загальноєвропейських вимог», фактично положення даного проєкту нормативно-правового акту не направлені на врахування міжнародної – у першу чергу, європейської – практики з даного питання, наголосив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш, коментуючи ухвалення 17 вересня 2020 року Верховною Радою України проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» у першому читанні.

Facebook звинуватили у шпигуванні за користувачами

У США жителька Нью-Джерсі Британі Кондиті подала позов проти компанії Facebook через ймовірне шпигування за користувачами додатку Instagram через відеокамеру їх смартфона. У Facebook поки не прокоментували інформацію про новий позов.

Земельна реформа сприятиме активному кредитуванню агропідприємств – НБУ

Земельна реформа надасть додатковий імпульс для більш активного кредитування аграрних підприємств, про це йшлося на зустрічі НБУ з представниками Світового банку. Про цеповідомляє прес-службу Нацбанку, пише agronews.ua.

Маршрутів Інтерсіті побільшає: держбюджет

У 2021 році запустять потяг «Інтерсіті», який курсуватиме з Києва в Черкаси. Швидкісні потяги придбають в рамках фінансування залізничної інфраструктури. Про це зазначено в бюджеті на 2021 рік, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час представлення у ВР проєкту держбюджету.