НОВИНИ

Земельна реформа сприятиме активному кредитуванню агропідприємств – НБУ

Земельна реформа надасть додатковий імпульс для більш активного кредитування аграрних підприємств, про це йшлося на зустрічі НБУ з представниками Світового банку. Про цеповідомляє прес-службу Нацбанку, пише agronews.ua.

Маршрутів Інтерсіті побільшає: держбюджет

У 2021 році запустять потяг «Інтерсіті», який курсуватиме з Києва в Черкаси. Швидкісні потяги придбають в рамках фінансування залізничної інфраструктури. Про це зазначено в бюджеті на 2021 рік, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час представлення у ВР проєкту держбюджету.

В Україні за тиждень за самовільне зайняття земділянок нараховано шкоди на 2,3 млн грн

В період із 7 по 11 вересня 2020 року управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 607 заходів державного нагляду за використанням та охороною земель (у порівнянні з попереднім тижнем —  +89; +17%).

Польські підприємці просять уряд скасувати карантин для всіх працівників зі Східної Європи

Уповноважений з питань малих та середніх підприємств Адам Абрамовіч звернувся до віцепрем’єрки Польщі Ядвіги Емілевич з проханням скасувати карантин для працівників зі Східної Європи.

Що бухгалтеру робити з перевищенням добових витрат на відрядження

Сума збільшення розміру добових витрат на відрядження понад встановлені норми включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та відображається в податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою "118". Про це нагадує Головне управління ДПС у Тернопільській області.