НОВИНИ

Назвали найзатребуваніших спеціалістів на ринку праці (інфографіка)

У другій половині літа 2020 року кількість пропозицій про роботу дещо впала порівняно з першою половиною сезону. Проте були сфери та галузі, які, навпаки, продемонстрували зростання, іноді навіть на 50%.

У Державному реєстрі прав реалізували механізм автопролонгації договору

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» оновило програмне забезпечення в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зокрема, щодо автопролонгації та автоприпинення іншого речового права.

Поступово зростає рівень сплати податку на доходи фізичних осіб

Фінансисти проаналізували темпи сплати податку на доходи фізосіб. За підсумками аналізу майже два десятки суб’єктів господарювання на 1 вересня демонструють найвищі порівняно з відповідним періодом торік темпи перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Чи можна скористатися пільгою по сплаті податку на нерухомість, якщо квартира здана в оренду

ДПС у Тернопільській області нагадує, що не можна скористатись пільгою зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, якщо об'єкт житлової нерухомості здано на декілька місяців в оренду.

Які послуги можна отримати через е-кабінет?  

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http:// cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. У приватній частині Електронного кабінету платник має змогу: відправити до будь-якого контролюючого органу листа в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»); доступу до особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»); переглянути стан розрахунку з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»); отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, надіславши запит на його отримання; отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи; надіслати запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів; створювати та надсилати електронні документи: податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; скористатися іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію.