НОВИНИ

Шалені зарплати та дефіцит кадрів: що відбувається на ринку праці України

Другий місяць поспіль український ринок праці б’є рекорди за кількістю пропозицій роботи. Війна та міграція вимили багато спеціалістів із різних сфер, тому для деяких категорій працівників, яким до повномасштабного вторгнення було важче знайти роботу, відкрилося вікно можливостей. Крім того, попит на топ-менеджерів і висококваліфікованих спеціалістів також зростає.

Готується новий порядок перевірок Держпраці на період воєнного стану

СПО профспілок проводить публічне обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303”.

Реформування галузі фінансового моніторингу — Мінфін імплементує вимоги ЄС

17 та 18 жовтня Перший заступник Міністра фінансів України Денис Улютін став спікером двох заходів, присвячених дискусіям щодо покращення системи фінансового моніторингу в Україні та питанню боротьби з відмиванням коштів, отриманих незаконним шляхом. Про це повідомили на сайті Урядового порталу.

Як пропонують змінити черговість мобілізації громадян

Економічне бронювання можна впровадити шляхом включення в закон про мобілізацію принципу черговості, в результаті дії якого ті, хто працюють на економіку, опиняться не першими, а останніми в черзі на мобілізацію.

Підтримка українського бізнесу: які можливості відкриває стратегія розвитку малого і середнього підприємництва

Повномасштабна війна Росії проти України створила серйозні виклики для українського бізнесу, особливо для малого й середнього підприємництва. Зниження попиту на продукцію, нестача фінансування, логістичні труднощі, пошкодження активів, енергетична нестабільність - і це далеко неповний перелік проблем, з якими довелося зіткнутися.