ПОГЛЯД

ОООРЗ опрацювало проект постанови Кабінету Міністрів України

В Обласному об’єднанні організацій роботодавців «Закарпаття» на опрацюванні перебував проект постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю", розроблений Державної службою України з питань праці.

Андрій Худо: Ми наївно думаємо, що про нас знають у світі

Власник львівського "емоційного холдингу" — "Криївка", "П'яна вишня", "Львівські пляцки", "Дзига" та інші — розповів, коли у Києві відкриється реберня, де в Нікарагуа можна відпочити в українському готелі і як місто Лева конкурує за туристів з європейськими містами.

Ринок праці в Україні і в ЄС

Український ринок праці поки далекий від європодходів до пошуку персоналу. У нас навіть ніяк не включать антидискримінаційні закони. Роботодавці пишуть в оголошеннях, що кандидати потрібні до 35 років і не "після декрету", а на співбесідах відверто запитують про плани на сім'ю. Та й претенденти не дуже стараються піднімати процес на новий рівень: чи багато хто користується порадами щодо написання резюме або складають мотиваційні листи? Але ринок, що вже рухається в Європу, змусить всіх змінитися. 

Вітрова електростанція на Боржавських полонинах

Керівництвo  Ужгoрoдськoгo націoнальнoгo університету цим публічним листoм рoз’яснює і підтверджує свoю пoзицію щoдo прирoдooхoрoннoї прoблеми, яка викликала гoстру суспільну дискусію і великий резoнанс серед екoлoгів та наукoвців України і, зoкрема, Закарпаття.

"Іноземним інвесторам потрібно запропонувати умови як мінімум не гірші, ніж у сусідніх країнах"- Олег Боярин

Цього місяця інформаційний простір сколихнула новина про можливе перенесення збірки автомобілів Škoda з України до Сербії. І хоча саме з цього приводу побоювання не підтвердилися, тим не менш, є вагомі приводи задуматися і нарешті щось змінити в існуючій парадигмі інвестиційної конкурентоспроможності країни.

ОООРЗ опрацювало законопроект

В Обласному об’єднанні організацій роботодавців «Закарпаття» на опрацюванні перебував проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці", розроблений Мінсоцполітики.

Закон про товариства: що нового?

17 червня 2018 року набув чинності новий Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (далі – Закон). Закон України «Про господарські товариства», яким раніше керувались ТОВ і ТДВ у своїй діяльності, втратив чинність у частині, що стосується товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Нашим співвітчизникам, а особливо урядовцям, треба вчитися європейськості у закарпатців - Ален Панов

Про геополітику, місце України в світі, прийдешні вибори, майбутнє Ужгорода, втрату моральних орієнтирів, активістів як нової професії та життя «офлайн». У переддень професійного свята дипломатів інтерв'ю  дипломата, юриста, професора УжНУ Алена Панова виданню РІО.

Які штрафи загрожують роботодавцям за "тіньових" працівників у 2019 році

В Новий рік з новими розмірами штрафів! Обласне об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» звертає Вашу увагу на збільшення розмірів фінансової відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства з 01 січня 2019 року.

 

Офіційне працевлаштування: чому вигідно працювати легально?

В рамках соціального діалогу між Обласним об’єднанням організацій роботодавців «Закарпаття» та Управлінням Держпраці у Закарпатській області склались тісні, надійні та партнерські взаємовідносини. ОООРЗ представлене в складі Громадської ради та Колегії при Управлінні Держпраці у Закарпатській області.