НОВИНИ

В Україні розроблено механізм банківської гарантії для форвардних контрактів

Українська зернова асоціація презентувала механізм банківської гарантії для форвардних контрактів на зерновому ринку, який покликаний зробити ринок зерна в Україні цивілізованим та покласти край такій проблемі як дефолти за форвардними контрактами на зерно через підвищення ціни.

За які порушення у період дії карантину нараховуються штрафні санкції

Відповідно до п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), штрафні санкції не застосовуються, крім санкцій за:

Зеленський хоче звільнити голову Нацбанку, — ЗМІ

"Шевченко посварився із людьми з вищого керівництва банку, що спричинило хвилю відставок. Дана ситуація занепокоїла західних партнерів та Міжнародний валютний фонд", — повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Ціни на нафту залишаються високими через побоювання щодо кризи енергоносіїв у Китаї

Ціни на нафту зросли у вівторок, компенсувавши попередні втрати: зниження температури в Китаї (найбільший у світі споживач енергії) посилило побоювання щодо його спроможності задовольнити попит на опалення на тлі нестачі електроенергії і вугілля.

МВФ і Україна попередньо домовились про виділення траншу на $700 мільйонів

Міжнародний валютний фонд і уряд України уклали попередню угоду на рівні персоналу щодо продовження програми кредитування й виділення Україні траншу в розмірі близько 700 мільйонів доларів.