НОВИНИ

“Укрзалізниця” відновлює продаж квитків у міста “червоної зони”

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила "Укрзалізниці" відновити рух із низки станцій, які були закриті через карантин. Про це пише "Цензор.НЕТ" із посиланням на пресслужбу УЗ.

Маск відправив на орбіту чергову партію з 60 інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок стартувала на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Нобелівську премію з економіки в 2020 році дали за "вдосконалення теорії аукціонів"

Премію Банку Швеції в пам’ять Альфреда Нобеля, яку також неофіційно називають Нобелівською премією з економіки, в 2020 році дали Полу Р. Мілгром і Роберту Б. Вілсону “за вдосконалення в теорії аукціонів і винаходи нових форматів аукціонів”.

Як оформити субсидію: українцям назвали три способи

Як отримати субсидію на сплату житлово-комунальних послуг, які документи треба подати і скільки чекати на їх розгляд, розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” заступник директора департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації Максим Бученко.

Податок на доходи за депозитами можуть скасувати: якими будуть наслідки для населення

Скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб запропонував голова Нацбанку Кирило Шевченко. За його словами, коли ставки за вкладами становили 25%, оподаткування не було настільки значущим. Зараз банки беруть гроші у населення під 8,5-9% річних. А податок на дохід із депозитів становить 19,5% разом з військовим збором.

У Мінекономіки пропонують звільнити від акцизу натуральні вина

Акцизний податок є одним із законодавчих обмежень, що ускладнюють ведення бізнесу малим виробникам виноробної продукції, вважають у Мінекономіки. Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону, опублікованому на сайті відомства.