НОВИНИ

Нерухомість продано, а платнику надходять ППР про сплату податку: як бути

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи - власники об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. При нарахуванні податку на нерухоме майно податкові органи використовують відомості, отримані від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Банківський сегмент фінансового лізингу зменшився на 63%

Українські банки уклали угод фінансового лізингу на суму близько 1,8 млрд грн в першому півріччі 2020 року, що на 63% менше ніж за аналогічний період минулого. Послуги в цьому сегменті за звітний період надавали всього 14 вітчизняних банків.


Топ-5 пріоритетів для бізнесу майбутнього

Коронавірус відкрив зовсім інше майбутнє для бізнесу та трудового життя загалом. І хоча процес тотальної цифровізації почався задовго до пандемії, тепер він набуває небачених масштабів. В умовах, що змінилися, зможуть вижити далеко не всі, тому бізнес почав активно готуватися до нової реальності. Дослідження ОЕСР показують, що 31% робочих місць будуть радикально перетворені в результаті автоматизації. Але водночас з'являються і нові запити, а разом з ними – нові робочі місця.

Назвали вакансії в Україні із зарплатою понад 30 тис гривень

В Україні понад 30 тисяч гривень можуть заробляти не тільки програмісти, які традиційно очолюють список найбільш високооплачуваних вакансій, а й деякий домашній персонал (робота в будинку забезпеченої сім’ї), медіабайери і аналітики.

Не збудовані квартири стануть об'єктом права власності: Як держава планує захистити обманутих інвесторів

Часті скандали зі збанкрутілими великими забудовниками, які не змогли виконати зобов'язань перед інвесторами і добудувати їм квартири, схоже, змусили нарешті владу вжити хоч яких-небудь заходів, щоб підвищити відповідальність бізнесу перед покупцями житла.