НОВИНИ

Скільки коштує оренда житла в Києві

Вересень традиційно є високим сезоном на ринку оренди квартир, але не в цьому році. Через пандемію більшість студентів залишилися на дистанційному навчанні, а приплив трудових мігрантів зменшився.

Стало відомо, чому українська земля одна з найдешевших у Європі

Відсутність прозорого ринку призвела до того, що ціна на українську землю є однією з найнижчих в Європі, заявив під час земельного форуму «Земля — народу» в Чернігівській області президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє unian, пише agronews.ua.

Закон щодо заборони відкривати справи про банкрутство юросіб-боржників на період карантину вступив у дію

Законопроект що передбачає на період дії карантину та протягом 90 днів після його скасування встановити заборону на відкриття провадження у справах про банкрутство боржників-юросіб за заявками кредиторів відсьогодні вступає в дію.

Громадам планують передати п'яту частку державної землі

Громадам планують передати п'яту частку державної землі. Тобто із 10,4 млн га, які були зареєстровані у Держгеокадастрі станом на кінець 2019 року готують до передачі 2 млн га. Про це стало відомо з виступу Володимира Зеленського на земельному форумі. 

ТОП-10 правових подій тижня

1. Державна реєстрація не є способом набуття права власності: роз'яснення ВС

Верховний Суд вказав, що держреєстрація виступає лише засобом підтвердження фактів набуття чи припинення прав власності на нерухоме майно або інших речових прав

Детальніше

Соцстрах вирішив відмовитися від "каральних перевірок" роботодавців

Фонд соціального страхування ухвалив новий порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів, що передбачає відхід від "карально-стресових перевірок" та зменшення їх кількості, натомість запроваджуючи ризикоорієнтований підхід.