НОВИНИ

Рейтинг найкращих електрокарів за запасом ходу

Видання CarDiagram склало рейтинг топ-10 найкращих електрокарів. Під найкращими маються на увазі електромобілі з найбільшим запасом ходу на одному заряді батареї. При складанні рейтингу враховувалися дані досліджень, які проводить Американське агентство з захисту навколишнього середовища (EPA).

Порошенко вніс в парламент законопроект про валюту

На початку березня, коли цей законопроект розглядався Національною радою реформ, Порошенко заявив, що цей законопроект вводить на валютному ринку принцип “дозволено все, що не заборонено” і запустить поступову, послідовну і гнучку лібералізацію.

Чинне валютне законодавство України побудоване навколо декрету Кабінету міністрів “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” від 1993 року. На думку Національного банку, воно втратило ефективність і перетворилося на одну з перешкод для припливу капіталу в Україну.

Нова модель валютного ринку, закладена законопроектом, передбачає свободу проведення операцій. Це означає, що будь-які валютні операції між резидентами і між резидентами і нерезидентами в іноземній і національній валюті зможуть здійснюватися без обмежень.

Режим вільного руху капіталу також передбачає відсутність валютних обмежень та не вимагає валютного контролю як інструменту контролю за їх дотриманням. Дотримання валютного законодавства в цілому покладатиметься на валютний нагляд.

При вільному русі капіталу процедури будуть мати не дозвільний характер, як зараз, а повідомний – для цілей статистики (розрахунку платіжного балансу тощо).

За ліберальною моделлю валютного регулювання валютні обмеження будуть вводитися тільки з метою подолання або запобігання кризи і на короткий строк (не більше ніж шість місяців).

За матеріалами lb.ua