НОВИНИ

Володимир Панов: Ми все можемо робити на європейському рівні, тільки потрібно створити умови

На закарпатському заводі «Єврокар» презентували та запустили у виробництво новий кросовер Skoda Karoq. Член наглядової ради ПрАТ «Єврокар», Голова обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» Володимир Панов під час виступу на заході поділився власними враженнями від автомобіля та від події в цілому. 

Польський бізнес хоче захисту від імпорту з України

Польський бізнес стурбований різким зростанням імпорту з України, в першу чергу харчового. Про це в ході форуму “Європа-Україна” у місті Жешув (Польща) заявила віце-президент українсько-польської торгової палати Ельжбета Бодьо.

Рахункову палату України очолив закарпатець

Верховна Рада проголосувала за новий склад Рахункової палати та обрала її головою члена БПП, депутата із Закарпаття  Валерія Пацкана. За рішення про склад проголосували 263 депутати, за Пацкана – 309 народних обранців.

МВФ пригальмував запровадження нового податку в Україні – Шимків

Шимків зазначив, що 7 березня законопроект повинен був бути внесений на розгляд Верховної Ради, однак у своєму листі МВФ наполіг на перегляді деяких норм документа.

“Через позицію міжнародних партнерів і компаній повинні провести додаткове обговорення та пошук аргументів саме для них”, – написав Шимків на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, за словами заступника голови АП, Фонд попросив переглянути механізм компенсації втрати доходів держбюджету при введенні нової моделі оподаткування прибутку.

Крім того, МВФ попередив, що поспішне ухвалення парламентом законопроекту про податок на виведений капітал вплине на терміни ухвалення рішення про подальшу співпрацю з Україною.

“У нас є серйозна стурбованість з приводу втрати доходів, яка за відсутності … компенсуючих заходів ще більше підірве одну з основних цілей підтримуваної МВФ програми: забезпечити фінансову стійкість. З цією пропозицією було б дуже складно переконати Виконавчу раду МВФ у тому, що податково-бюджетна політика України залишиться на правильному шляху, щоб зменшити ще високий рівень державного боргу і поставити державні фінанси на надійну і стійку основу. Таким чином, подання цієї пропозиції приведе нас до того, що ми не зможемо завершити розгляд програми, що очікує. Тому ми наполегливо закликаємо вас не представляти цей законопроект в парламент”, – процитував Шимків лист МВФ.