НОВИНИ

Маск відправив на орбіту чергову партію з 60 інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок стартувала на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Нобелівську премію з економіки в 2020 році дали за "вдосконалення теорії аукціонів"

Премію Банку Швеції в пам’ять Альфреда Нобеля, яку також неофіційно називають Нобелівською премією з економіки, в 2020 році дали Полу Р. Мілгром і Роберту Б. Вілсону “за вдосконалення в теорії аукціонів і винаходи нових форматів аукціонів”.

Як оформити субсидію: українцям назвали три способи

Як отримати субсидію на сплату житлово-комунальних послуг, які документи треба подати і скільки чекати на їх розгляд, розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” заступник директора департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації Максим Бученко.

Податок на доходи за депозитами можуть скасувати: якими будуть наслідки для населення

Скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб запропонував голова Нацбанку Кирило Шевченко. За його словами, коли ставки за вкладами становили 25%, оподаткування не було настільки значущим. Зараз банки беруть гроші у населення під 8,5-9% річних. А податок на дохід із депозитів становить 19,5% разом з військовим збором.

У Мінекономіки пропонують звільнити від акцизу натуральні вина

Акцизний податок є одним із законодавчих обмежень, що ускладнюють ведення бізнесу малим виробникам виноробної продукції, вважають у Мінекономіки. Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону, опублікованому на сайті відомства.