НОВИНИ

Імпорт овочів в Україну рекордно зріс

За даними Державної фіскальної служби імпорт групи товарів «Овочі та деякі їстівні коренеплоди і бульби» до України за січень-липень поточного року становив 122,5 млн дол США, що на 66% перевищує аналогічний показник минулого року. В загальній групі зазначених товарів імпорт свіжих і охолоджених овочів становить 88%, а у вартісному виразі 108,4 млн дол. США, що на 75% вище ніж за січень-липень 2019 року, повідомляє прес-служба УКАБ.

Українські аграрії нарощують закупівлі добрив

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, забезпеченість сільськогосподарських підприємств мінеральними добривами для проведення літньо-осінніх польових робіт складає 77% станом на 06 вересня 2019 року. Минулого тижня забезпеченість складала 69%.

Новий міністр енергетики та захисту довкілля назвав пріоритети в енергетичній сфері

На своїй посаді новий міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель буде намагатися збільшити обсяги видобутку газу та нафти та працювати на досягнення енергонезалежності.

Найбільший провал ринку – обмежений доступ до фінансування для малих фермерів

Існуючі сьогодні програми підтримки сільгоспвиробників неефективні – вони не лише не впливають на інвестиційні рішення в секторі, а й не стимулюють розвиток ефективності роботи агропідприємств. Більше того, потрібно пам’ятати, що впродовж останніх 20 років АПК є чистим реципієнтом державної підтримки.