НОВИНИ

Роботодавці не зможуть вказувати у вакансіях стать чи вік працівників

З 8 січня 2022 року в Україні набирає чинності закон, згідно з яким із працедавців стягуватимуть штрафи у розмірі 65 000 грн, якщо вони вказуватимуть у вакансіях стать працівників, вік та інші дискримінаційні формулювання. 

Мінфін оновив форми розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій

Застосування нового Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - КАТОТТГ) дійшло і до форм документів, які застосовують у разі реєстрації та застосування РРО (ПРРО), розрахункових книжок (РК), книг обліку розрахункових операцій (КОРО), а також порядку опломбування РРО.

Нафта дорожчає після рішення ОПЕК+

Ціни на нафту незначно змінюються у середу, 5 січня, після стрімкого зростання у вівторок, спричиненого рішенням ОПЕК+ зберегти план зі збільшення нафтовидобутку на 400 тисяч барелів на добу у лютому.

Мінфін змінив порядок повернення помилково або надміру зарахованих коштів до бюджетів

Із 1 січня 2021 рокі діють зміни в Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів. Їх внесено наказом Мінфіну від 08.12.2021 р. № 647.

НБУ за місяць витратив 150 млн доларів для підтримки стабільності на валютному ринку

Національний банк України протягом грудня 2021 року купив на міжбанківському валютному ринку 84,0 млн доларів і продав 236,5 млн доларів. При цьому негативне сальдо склало 152,5 млн доларів.