ПОГЛЯД

Три ознаки того, що у вас крадуть бізнес

30 квітня вступив в силу закон, який суттєво спростив процедуру реєстрації юридичних осіб та фізосіб-підприємців. Зокрема, здійснювати реєстрацію прав на підприємства, вносити зміни до їх статуту можна у будь-якого нотаріуса чи органа місцевого самоврядування.

Бідний не тому, що дурний. В чому причина бідності українців?

Українці нарешті стануть багатими. Багатими, то звісно, метафора, але забезпеченими – так. Зробити нас такими обіцяє рідний український уряд, який днями затвердив програму з подолання бідності в країні на 2016-2017 роки.

Головні інвестори Закарпаття - це заробітчани - Москаль

Генеральним консуло Чехії у Львові Мирославом Кліма здійснив робочий візит на Закарпаття, де зустрівся з високопосадовцями краю. Це останній візит п. Кліми  в область на цій посаді, оскільки термін його каденції закінчується. Участь у зустрічі взяли голова Закарпатської ОДА Г. Москаль, перший заступник голови облради П. Грицик та Ужгородський міський голова Б. Андріїв

Три сценарії для української економіки на осінь

Найгірше, що може статися цієї осені – обвал курсу гривні нижче 30 грн/$, що викличе інфляцію на рівні 17-18% або навіть вище. Причина – відсутність кредитування з боку МВФ та інших міжнародних організацій. Такий песимістичний варіант розвитку подій озвучив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера в Україні Олег Устенко.

Візуалізація економіки туризму у світі (Інфографіка)

Подорожувати світом – мрія багатьох людей. Туризм завжди був популярною індустрією, але які країни найбільше люблять туризм та які країни витрачають найбільше на подорожі? Інтернет-ресурс HowMuch згрупував найбільш "туристичні країни" на двох картах.  Погляньте на ці дві карти.

Де на Землі знаходиться податковий рай?

Стаття розміщена на сторінці інтерент-ресурсу HowMuch.

Ми вирішили знайти місця у світі, які є раєм для платників податку на доходи фізичних осіб. Для цього проаналізували ставки податків на доходи фізичних осіб, співставляючи його з рівнем внутрішнього валового продукту на людину, щоб скласти цю карту.

Чим гірше працює влада тим більше їй ввижається сепаратизм в регіонах - В. Панов (Відео)

Для подолання економічної кризи та ліквідації катастрофічної економічної відсталості України кожен регіон нашої країни повинен бути більш активним. Таку думку в ході програми "Про головне" на телеканалі Тиса-1 висловив Голова Обласного обєднання роботодавців Закарпаття Володимир Панов.

Чому Україна залишається сировинним придатком Заходу і Сходу?

Українська економіка змогла вийти з фази кризи в кінці 90-х минулого століття і на початку 2000-х років завдяки сприятливій кон’юнктурі на глобальних сировинних ринках у зв’язку із загальним зростанням світової економіки. Відтоді економіка України залишилася експортоорієнтованою і залежною від коливань цін на сировину та продукти її первинної переробки на світових ринках. Економічне зростання 2000-2008 років не забезпечило модернізації виробничо-технічної бази матеріального виробництва і Україна поступово втрачає колись традиційні для себе ніші. Директор Європейського аналітичний центру Василь Голянь через призму історії української економіки доводить, що після 25 років незалежності Україна продовжує перебувати в статусі "сировинного придатку" для розвинених країн, і, що найбільш сумно, жодних змін в цьому напрямі найближчим часом не очікується.

Спрощення держреєстрації: боротьба з рейдерством чи допомога в незаконних захопленнях бізнесу?

Законодавчі зміни, завдяки яким запроваджено нові правила державної реєстрації суб’єктів господарювання, відкрили великі можливості перед шахраями. Незалежно від того, чи законодавець бажав такого результату, а може, далекий від правозастосовчої практики, маємо невтішні наслідки: кількість справ цієї категорії зростає.

Прогнози української влади про рекордний приплив іноземних інвестицій суттєво перебільшені - експерт

Україні не варто чекати в наступному році обіцяного владою рекордного за постмайданними мірками припливу прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в 4,5 млрд доларів. Реально цей показник буде майже в два рази нижчим. Такий прогноз на своїй сторінці в Facebook зробив екс-глава НБУ, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.