ПОГЛЯД

Гройсман пропонує сконцентровувати бюджетні гроші в інфраструктурні проекти

Без стимулювання певних економічних активностей економіку неможливо вивести зі стагнації, а при ефективному використанні ресурсу державних інвестицій можливо створити такі стимули. Про це у своїй статті для DT.UA пише голова Верховної Ради, кандидат на пост прем'єр-міністра України Володимир Гройсман.

Результати референдуму в Нідерландах не вдарять по економіці Україні - СБ

Результати референдуму в Нідерландах щодо угоди про асоціацію не повинні вплинути на економіку України. Таку думку висловив головний економіст Світового банку (СБ) по регіону Європи та Центральної Азії Ганс Тіммер під час презентації макроекономічного прогнозу СБ.

Чому саме індустріальні парки? Приклад Туреччини

Напевне ні для кого не буде великим відкриттям, що в сучасних умовах ринкової економіки та стрімкого постіндустріального розвитку ключову роль грає конкурентоздатність. І тут мова йде не тільки про конкуренцію всередині країни, а про конкурентоздатність країни в цілому. 

Томбінський: В ЄС незадоволені результатом дії ЗВТ з Україною

Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) України з Євросоюзом показала здебільшого слабкі сторони української економіки, вважає посол ЄС в Україні Ян Томбінський. Про це він заявив в інтерв'ю «Українським новинам».

"Панамські документи": Порошенко - в епіцентрі офшорного скандалу

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), який базується у Вашингтоні, опублікував 11,5 млн документів з даними про офшорні рахунки діючих і колишніх світових лідерів. Понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. В неділю 3 квітня вони приступили до публікації викривальних статей. Одна з таких статей розповідає про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

Іноземні інвестори назвали головні причини, чому не вкладають гроші в Україну

У неофіційних бесідах американські інвестори виділяють чотири головні перешкоди для вкладення грошей в Україну. Про це повідомив інвестиційний радник компанії Deloitte в Україні Грегорі Фішман, пише UBR.ua.

Цитата тижня (Стів Джобс)

Не дозволяйте галасу чужих думок перервати ваш внутрішній голос. І найважливіше — майте сміливість слідувати за своїм серцем та інтуїцією. Вони якимось чином вже знають те, ким ви хочете стати насправді. Все інше — вторинне.

Стів Джобс
З промови перед випускниками Стенфордського університету (12 червня 2015 року)

О. Боярин: "В Україні бізнес та суспільство чомусь працюють на владу. Питання: на кого працює влада?"

Бізнес Закарпаття пропонує вашій увазі експертну думку щодо проблем бізнес-спільноти в сучасній Україні. Свою думку з цього приводу під час Українського форуму бізнесу висловив Олег Боярин, Голова Наглядової ради ПрАТ "Єврокар", голова Федерації роботодавців автомобільної галузі України.