ПОГЛЯД

Сумнівний прогрес України після Асоціації з Європою - стаття-репортаж New York Times з Закарпаття

Авторитетне західне видання The New York Times опублікувало статтю, в якій кореспондент ресурсу розмірковує над вигідністю та невигідністю для України вільної торгівлі з ЄС. Для того щоб дізнатись як ЗВТ з ЄС вплинула на Україну, журналіст видання Ендрю Крамер побував... у Закарпатському місті Мукачево (!), де відвідав місцеве підприємство "Fisher". Цей захопливий матеріал Бізнес Закарпаття пропонує вашій увазі.

 

Україна - одна з найбідніших країн в Північній півкулі - дослідження

За два останні роки країна опустилася на 23 позиції за рівнем ВВП на душу населення. Таким чином, за офіційною статистикою, Україна, фактично - одна з найбідніший країн Північної півкулі. Про це повідомив екс-перший віце-прем’єр України, екс-глава Нацбанку Сергій Арбузов на своїй сторінці у Facebook.

Скільки коштує Євробачення і чи зможе Україна заробити на ньому?

Переможниця Євробачення 2016 Джамала ще не встигла прилетіти в Україну, а мери великих українських міст вже вступили в боротьбу за право приймати у себе конкурс в наступному році. Яке місто – фаворит, згідно з економікою і здоровим глуздом, і чи може Україна заробити на піснях і танцях всієї Європи?

В офшорах знаходиться 1,5-2 річних ВВП України - експерт

Дані про кошти українського походження, які осіли в офшорах, за приблизними міжнародними оцінками, коливаються від 117 млрд дол. (Global Financial Integrity) до 167 млрд дол. (Tax Justice Network). В еквіваленті це становить 1,5-2 річних ВВП України.

Washington Post: Західна фінансова допомога підживлює корупцію в Україні

За останні 25 років західні донори влили мільярди доларів у пост-комуністичну Україну, ставлячи перед собою дві головні цілі: допомогти країні створити міцну ринкову економіку і закласти фундамент правової держави. Однак, західні гроші лише допомогли українським елітам не працювати над реформуванням своєї країни, а далі продовжувати грабувати її. Про це на сторінках Washington Post пишуть експерт з політичних ризиків у країнах, що розвиваються, Нейл Абрамс і професор політології Каліфорнійського університету Стівен Фіш.

Хто і що в Україні заважає розвитку індустріальних парків?

Розвиток індустріальних парків почалося в Україні тільки в 2012 році з прийняттям Закону "Про індустріальні парки". З тих пір в різних регіонах нашої країни їх зареєстровано 12 (але працюють лише чотири), є і ті, які не пройшли реєстрацію. Крім того, після Революції і з початком війни на Донбасі їх розвиток і зовсім зупинився. Щоб зрозуміти, наскільки "плачевна" ця ситуація можна навести приклад Угорщини, в якій більше 200 індустріальних парків, йдеться у статті ABCnews.

Словацько-український бізнес-форум: післямова

Сьогодні 29 квітня завершуються «Дні України в Словаччині», що проходили з 19 квітня у другому по значимості місті Словаччини - Кошице, яке знаходиться за 100 кілометрів від Ужгороду. В рамках даної ініціативи, за 10 днів, було проведено ряд культурно-масових та офіційно-ділових заходів, серед яких найбільш важливим та найбільш яскравим був словацько-український бізнес-форум «SUF 2016», що завершив свою роботу 28 квітня.

Підводячи підсумки Форуму, а також задля узагальнення вражень від заходу Бізнес Закарпаття виділив 6 найбільш важливих та показових «штрихів».

Москаль словацькому бізнесу: «Не треба боятися інвестувати в Закарпаття. Ми всіх запускаємо і захистимо"

На словацько-українському форумі в рамках «Днів України», що проходять у ці дні в м.Кошице, Геннадій Москаль закликав словацький бізнес не боятися вкладати гроші в Україну загалом і в Закарпаття зокрема. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Ще раз про індустріальні парки. Досвід Словаччини (ІНФОГРАФІКА)

Ми продовжуємо наш цикл статей про необхідність та важливість створення та розвитку індустріальних парків, як вагомих елементів побудови конкурентоспроможної та стабільної економіки регіонів, а отже покращення макроекономічних показників та поступального розвитку країни в цілому.