ПОГЛЯД

ВВП vs державний устрій: як форма правління впливає на багатство країни?(Інфографіка)

Журналісти американського інтернет-видання Howmuch створили карту світу за рівнем ВВП на душу населення з прив'язкою до форми державного правління держав. Чим більшою на карті зображена країна, тим вищим є її ВВП на душу населення. Варто зауважити, що серед республік на карті відсутня Україна: ВВП на душу населення нашої країни є занадто малим для ілюстрації економічної успішності. Проте, слід відзначити присутність на карті майже всіх наших географічних сусідів.

Очікування від ЗВТ з ЄС не були виправданими - експерт

Два роки тому Україна отримала права продавати свою продукцію в ЄС без мит. Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) дозволила українцям активніше завойовувати європейський ринок, а європейським підприємцям – український. Щоправда, очікування щодо зниження цін на імпортні продукти не були виправдані, а квоти стали бар’єром для українських виробників, розповідає аналітик “Альпарі” Максим Пархоменко.

Без індустріальних парків Україна перетвориться на сировинний придаток - думка

Україні давно пора робити ставку на створення та розвиток індустріальних парків. Таку думку висловив народний депутат України Віктор Галасюк під час міжнародній торгово-промислової конференції "Зона вільної торгівлі: можливості та виклики для України та партнерів"

 

Гривня девалювує: експерти дали прогноз курсу нацвалюти до Нового року

Протягом останнього в 2016 році місяця гривня може втратити свої позиції. Експерти розходяться в цифрах і називають коридор зростання долара в 1-5 гривень. Втім, все залежатиме від рішення Федеральної резервної служби США та політичної обстановки в Україні — об’єктивно інших причин для девальвації немає.

В.Панов: Перший крок назустріч інвестору (Відео)

25-го жовтня за сприяння Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва відбувся парламентський круглий стіл на тему «Індустріальні парки - інструмент регіонального розвитку та економічного зростання». За підсумками зустрічі, голова Обласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" в інтерв'ю виданню "Бізнес" висловив власне бачення змін, яких негайно потребує українська економіка.

ЄС може збільшити квоти на експорт товарів з України - Н. Бердж на КМЕФ-2016

У Євросоюзі хочуть збільшити квоти на такі українські товари, як мед, помідори, деякі зернові. Єврокомісія розглядає заявку України на збільшення експортних квот, обговорення питання може зайняти три місяці. Про це в кулуарах третього Київського міжнародного форуму заявив керівник торгово-економічного відділу представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж.

"Кожному новому уряду в Україні потрібно робити щеплення від інвестфобії" - В.Панов на КМЕФ-2016

Для того, щоб в Україну прийшов інвестор, необхідно створювати відповідні умови. На даний момент цього і близько не відбувається. Таку думку під час свого виступу на Київському міжнародному економічному форумі висловив голова Обласного об'єднання роботодавців "Закарпаття", член наглядової ради ПрАТ "Єврокар" Володимир Панов

Скільки Україна позичила у МВФ за різних Урядів (Інфографіка)

Співпраця України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) триває вже 22 роки і включає шість етапів. І якщо за Леоніда Кучми країна практично не брала гроші у кредиторів, то найбільше коштів було отримано в останні роки, пише “Слово і Діло”.

Асоціація України з ЄС зазнала повного провалу - нардеп (Відео)

Асоціація України з ЄС досягла повного провалу. Таку думку висловив Народний депутат України від Радикальної партії, заступник голови комітету Верховної ради з питань євроінтеграції Андрій Артеменко. Нардеп також упевнений, що Україні треба якомога швидше відновити зв'язки з Росією і країнами СНД, передає Голос.ua.

Україна vs Крим: ціни та зарплати (+Відео)

Закуповуватися дешевше на території материкової України, проте зарплати у Криму вищі у два рази. Такі результати дослідження, проведеного  українським блогером Артуром Сеньком, який порівняв рівень цін та зарплат в Україні та анексованому Криму. Відповідне відео оприлюднено на його каналі у YouTube.