ПОГЛЯД

Закарпатські роботодавці втілюють нову модель співпраці бізнесу та освіти. Підсумки Круглого столу в Мукачеві

Закарпатські роботодавці продовжують втілювати нову модель співпраці бізнесу та освіти. У Мукачеві з ініціативи Обласного об'єднання організацій роботодавців «Закарпаття» в партнерстві з Мукачівським державним університетом відбувся Круглий стіл на тему «Бізнес та університет: курс на розвиток».

Без реформ та інвестицій: за рахунок чого зростати українській економіці?

МВФ пов'язує уповільнення темпів економічного розвитку України в цьому році з блокадою на Донбасі. Тим не менш, очікувалося, що за умови значного прискорення структурних реформ, в 2018 році зростання ВВП складе приблизно 3,5-4%. Але днями Світовий банк розкритикував неефективність реалізації проектів українською владою і погіршив прогноз ВВП України в наступному році до 3,2%. Наскільки правдоподібними є такі прогнози? Де шукати резерви зростання економіки? Про це в матеріалі для видання Апостроф, розмірковує виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, президент Гарвардського клубу в Україні, економіст Олег Устенко.

Безвізовий режим з ЄС: що змінюється? (Інфографіка)

6 квітня Європейський парламент підтримав довгоочікуване для багатьох рішення про надання нашій країні безвізового режиму.  За процедурою, рішення Європарламенту ще має затвердити Рада Євросоюзу, після чого відбудеться підписання документу главою Європарламенту та главою держави, що головує у Раді ЄС. Проте  українці вже сподіваються, що цього літа зможуть їздити до ЄС без віз. Тож які конкретно країни стануть більш відкритими для українських туристів і якою буде нова процедура претину кордону ЄС?

Україна: стале відставання vs динамічний розвиток (стаття В.Панова)

Внаслідок бездумної економічної політики української влади упродовж останніх десятиліть наша держава стрімко скочується на маргінес світової економіки. Ми стрімко відстаємо від цивілізованих держав і вже на рівні експертного середовища не червоніючи визнаємо: нинішня Україна – країна третього світу. Хоча в силу низки факторів могла б успішно конкурувати з багатьма країнами. Як мінімум – Східної Європи.

Відновлення СЕЗ "Закарпаття": актуальний стан та спроби дискусії

 У вересні 2016 року Закарпатська обласна рада створила робочу групу з підготовки внесення змін до Закону України "Про спеціальну економічну зону "Закарпаття". Відповідне рішення було прийнято під час другого пленарного засідання четвертої сесії обласної ради VII скликання. Цьому рішенню передувала ініціатива народних депутатів України про відновлення режиму спеціальної економічної зони в Закарпатській області, а також укладення угоди з Кабінетом Міністрів про спеціальний статус регіону. 

New York Times: Україна зазнає величезних збитків від курсу на євроінтеграцію

З початку економічної інтеграції Києва з Євросоюзом пройшов вже майже рік, і він став дуже непростим для українського сільського господарства, пише New York Times. Величезний збиток цього сектору української економіки завдають квоти на поставки продукції, що встановлюються Євросоюзом.

Індустріальні парки: конкурентна інвестиційна перевага, якою Україна не користується (стаття В. Панова)

Верховна Рада нині - на порозі прийняття законодавчої бази щодо стимулювання розвитку індустріальних парків, яка передбачає стимулюючі умови для залучення інвесторів. Проте знаходяться опоненти, які виступають проти цієї ініціативи. В той час, коли очевидно, що без законодавчих змін повернути довіру інвесторів до України просто неможливо.

Борги "Приватбанку" погашатиме український народ - економіст (Відео)

Від націоналізації ПриватБанку найбільше виграли олігархи разом з власниками банку, а за його борги платитиме держава в особі народу. Таку думку в ефірі однієї з програм телеканалу NewsOne висловив колишній міністр економіки України, заслужений економіст України Віктор Суслов.

Причиною ненадання Україні безвізу стала міграційна криза - експерт

Незважаючи на те, що Україна дійсно виконала всі зобов’язання, і Євросоюз мав би фіналізувати лібералізацію візового режиму, головна причина, чому Києву не надано безвізовий режим, – криза всередині ЄС як результат великого потоку іммігрантів минулого року. Про це в інтерв’ю розповів голова програми для Східної Європи, Росії та Центральної Азії в Німецькій раді зовнішньої політики Штефан Майстер.