ПОГЛЯД

Paradise Papers. Чи вдастся нам приручити офшорну економіку? (стаття BBC)

Переклад статті, опублікованої на сайті BBC News

Офшорна економіка приховує трильйони доларів США від фінансових регуляторів і податкових органів. Підпорядкувати цю фінансову сферу якимось правилам - це як приручити кішку, але не таке маленьке кошеня, про яке ви могли б подумати, а скоріше Чеширського кота. Це щось туманне, щось, що неможливо зловити і утримати, що з'являється і зникає, коли душа забажає.

Європейська міграційна криза стимулює появу інновацій - FT

За останні два роки потік мігрантів став найвищим з часів Другої світової війни. На цю ситуацію миттєво відреагували стартапи з усього світу. Вони стали запускати кампанії з пошуку житла, відкривати школи програмування і розробляти месенджери для біженців. За даними експертів, у багатьох країнах стався сплеск соціальних інновацій, йдеться у матеріалі Financial Times.

В. Панов: "Корінь проблеми дефіциту кадрів - у відсутності державної кадрової політики" (Відео)

Причина невідповідності попиту та пропозиції на закарпатському ринку праці полягає не стільки у відсутності кадрів, як у відсутності чіткої державної кадрової політики. Таку думку в ефірі телеканалу Тиса-1 висловив Голова Обласного об'єднання роботодавців "Закарпаття" Володимир Панов.

Топ-10 найбільш конкурентоспроможних економік світу за версією Світового економічного форуму

Давоський Світовий економічний форум опублікував рейтинг Global Competitiveness Report 2017-2018. В щорічній доповіді аналітики СЕФ визначають найбільш конкурентоспроможні економіки світу. 

"Індустріальні парки в Україні - це форма, яку слід наповнити змістом" - В. Панов

В інтерв'ю Федерації роботодавців України Володимир Панов, голова Об'єднання організацій роботодавців «Закарпаття», директор керуючої компанії індустріального парку «Соломоново» ТОВ «Сезпарксервіс», розповів про перспективи розвитку промислових територій в Україні, ключові фактори залучення інвестицій в індустріальні парки і бар'єри, які стоять на шляху ефективного функціонування і управління такими майданчиками.

Українські автомобілі з іноземною реєстрацією: потрібне делікатне рішення   - стаття Bloomberg

На шпальтах авторитетного американського ресурсу Bloomberg з'явилась стаття, присвячена проблемі нерозмитнених авто в Україні. На думку аналітиків видання, Україні потрібно делікатно підходитти до вирішення даного питання, знайшовши компроміс, який влаштував би і власників авто і державу. До вашої уваги повний переклад матеріалу.

За роки незалежності Україна встановила світовий рекорд за рівнем падіння ВВП

За роки незалежності України її реальний ВВП скоротився на 35%. Згідно з даними Світового банку, це - найгірший результат в світі за останні 24 роки, пише в своїй статті для Zn.ua доктор економічних наук Сергій Кораблін.

Україна може стати енергонезалежною до 2020 року - експерти (Інфографіка)

Україна може вийти на самозабезпечення газом вже до 2020 року, якщо збільшить видобуток газу та запровадить заходи з енергоефективності. Таку думку висловили експерти Інституту суспільно-економічних досліджень під час дискусії в Українському кризовому медіа-центрі 11 липня, передає Економічна правда.

Інший бік багатства: 5 книг, написаних успішними бізнесменами

За минулий, 2016-ий рік, найбагатші підприємці світу заробили 6,48 трлн. доларів. Втім, бізнесмени не лише створюють нові компанії та впроваджують інновації, а й пишуть книги. Видання K.Fund Media виділило п’ять книг, у яких учасники списку найбагатших людей світу діляться власними історіями успіху.

New York Times: вірус Petya розробили в АНБ США

Американська газета стверджує, що вірус Petya, який нещодавно зашкодив роботі низки українських компаній, розробили в Агенстві національної безпеки США, звідки його викрали хакери. Про це йдеться у матеріалівидання New York Times, передає DT.ua.