ПОГЛЯД

Європейська міграційна криза стимулює появу інновацій - FT

За останні два роки потік мігрантів став найвищим з часів Другої світової війни. На цю ситуацію миттєво відреагували стартапи з усього світу. Вони стали запускати кампанії з пошуку житла, відкривати школи програмування і розробляти месенджери для біженців. За даними експертів, у багатьох країнах стався сплеск соціальних інновацій, йдеться у матеріалі Financial Times.

В. Панов: "Корінь проблеми дефіциту кадрів - у відсутності державної кадрової політики" (Відео)

Причина невідповідності попиту та пропозиції на закарпатському ринку праці полягає не стільки у відсутності кадрів, як у відсутності чіткої державної кадрової політики. Таку думку в ефірі телеканалу Тиса-1 висловив Голова Обласного об'єднання роботодавців "Закарпаття" Володимир Панов.

Топ-10 найбільш конкурентоспроможних економік світу за версією Світового економічного форуму

Давоський Світовий економічний форум опублікував рейтинг Global Competitiveness Report 2017-2018. В щорічній доповіді аналітики СЕФ визначають найбільш конкурентоспроможні економіки світу. 

"Індустріальні парки в Україні - це форма, яку слід наповнити змістом" - В. Панов

В інтерв'ю Федерації роботодавців України Володимир Панов, голова Об'єднання організацій роботодавців «Закарпаття», директор керуючої компанії індустріального парку «Соломоново» ТОВ «Сезпарксервіс», розповів про перспективи розвитку промислових територій в Україні, ключові фактори залучення інвестицій в індустріальні парки і бар'єри, які стоять на шляху ефективного функціонування і управління такими майданчиками.

Українські автомобілі з іноземною реєстрацією: потрібне делікатне рішення   - стаття Bloomberg

На шпальтах авторитетного американського ресурсу Bloomberg з'явилась стаття, присвячена проблемі нерозмитнених авто в Україні. На думку аналітиків видання, Україні потрібно делікатно підходитти до вирішення даного питання, знайшовши компроміс, який влаштував би і власників авто і державу. До вашої уваги повний переклад матеріалу.

За роки незалежності Україна встановила світовий рекорд за рівнем падіння ВВП

За роки незалежності України її реальний ВВП скоротився на 35%. Згідно з даними Світового банку, це - найгірший результат в світі за останні 24 роки, пише в своїй статті для Zn.ua доктор економічних наук Сергій Кораблін.

Україна може стати енергонезалежною до 2020 року - експерти (Інфографіка)

Україна може вийти на самозабезпечення газом вже до 2020 року, якщо збільшить видобуток газу та запровадить заходи з енергоефективності. Таку думку висловили експерти Інституту суспільно-економічних досліджень під час дискусії в Українському кризовому медіа-центрі 11 липня, передає Економічна правда.

Інший бік багатства: 5 книг, написаних успішними бізнесменами

За минулий, 2016-ий рік, найбагатші підприємці світу заробили 6,48 трлн. доларів. Втім, бізнесмени не лише створюють нові компанії та впроваджують інновації, а й пишуть книги. Видання K.Fund Media виділило п’ять книг, у яких учасники списку найбагатших людей світу діляться власними історіями успіху.

New York Times: вірус Petya розробили в АНБ США

Американська газета стверджує, що вірус Petya, який нещодавно зашкодив роботі низки українських компаній, розробили в Агенстві національної безпеки США, звідки його викрали хакери. Про це йдеться у матеріалівидання New York Times, передає DT.ua.

Виступ В. Панова перед учасниками конкурсу «Стартап УжНУ 2017»

Виступаючи перед студентами, аспірантами та молодими вченими на конкурсі студентської наукової творчості Володимир Панов, член наглядової ради ПрАТ «Єврокар», голова обласної організації роботодавців «Закарпаття», віце-президент Асоціації «Інноваційний розвиток України» сказав, що він задоволений тим, що в УжНУ другий рік поспіль проводять конкурс стартапів.