ПОГЛЯД

Прогнози української влади про рекордний приплив іноземних інвестицій суттєво перебільшені - експерт

Україні не варто чекати в наступному році обіцяного владою рекордного за постмайданними мірками припливу прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в 4,5 млрд доларів. Реально цей показник буде майже в два рази нижчим. Такий прогноз на своїй сторінці в Facebook зробив екс-глава НБУ, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

За рівнем ВВП Україна майже "наздогнала" африканський Судан

Директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко у своєму блозі на Liga.net порівнює актуальний рівень ВВП України на душу населення з аналогічними показниками деяких країн, які в сучасному світі вважаються економічно слаборозвиненими. 

"Інвестиційна карта світу": які країни залучають найбільше іноземних інвестицій?

Аналітики американського видання Howmuch порівняли розміри прямих іноземних інвестицій в різних країнах сучасного світу. Експерти згрупували країни в карту світу, де розміри держав визначаються обсягом залучених інвестицій. Таким чином деякі великі за площею країни і зовсім "зникли" з імпровізованої карти. Для прикладу спробуйте знайти на карті найбільшу країну Європи - Україну. В "інвестиційному світі" такої країни взагалі не існує. 

Депутати Верховної Ради від Закарпаття вимагають відновлення в області вільної економічної зони (Відео)

Народні депутати України Роберт Горват та Олександр Домбровський від БПП, а також нардеп від «Народного фронту», голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук виступили в підтримку відновлення режиму спеціальної економічної зони в Закарпатській області, а також укладення угоди з Кабінетом Міністрів про спеціальний статус регіону.

Як зміниться український авторинок після підписання Угоди про ЗВТ з Канадою?

11 липня був підписаний історичний документ - Зона вільної торгівлі між Україною та Канадою. Фактично для українських товарів відкривається новий перспективний і місткий ринок, як і для канадських товарів аналогічно. Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою з моменту вступу в силу після ратифікації парламентами обох країн знижує до нуля ставку ввізного мита для 98% товарних позицій українського імпорту і 72% канадського експорту. Але ось чи поїдуть до нас канадські автомобілі без мит?

Гондурас обігнав Україну за рівнем ВВП

Українська економіка впала нижче рівня Гондураса. Такі висновки зробили експерти, проаналізувавши показник ВВП на душу населення.Про результат "реформаторських" процесів в країні розповів відомий економіст Олександр Охріменко, повідомляє "Комсомольська правда".

Життя в кредит: на кожного українця припадає вже близько 39 тис. грн. боргу

Державний борг України в цьому році досяг 67 млрд. дол. За кредитні кошти проводять реформи, зміцнюють національну валюту, поповнюють бюджет і стабілізують платіжний баланс. Вже зараз на кожного українця припадає майже 39 тис. грн боргу.

Вже не мільйони: Як змінились білоруські рублі після деномінації (Фото)

З 1-липня білоруські рублі "схудли" на чотири нулі: замість банкнот номіналом в мільйони рублів в обігу з'явилися одно- дво- та трьохзначні гроші. Окрім того, вперше в історії країні введено обіг монет.

Топ-12 країн-конкурентів України за світовий капітал (Інфографіка)

Українці люблять порівнювати свою економіку з економіками інших сьогодні успішних, а раніше бідних країн. "Друга Польща" та "без п'яти хвилин Словаччина" - перераховувати можна довго. Але реальність зовсім інша: поляки, словаки, сінгапурці та естонці вже давно вирвалися вперед і  суперниками за капітал та ринки ми з ними в найближчому майбутньому не станемо.