НОВИНИ

Майже 1 млн га с/г земель держорганів пропонують віддати в оренду

Уряду та Держгеокадастру пропонують передати державні с/г землі на балансі різних державних органів на відкриті прозорі конкурси з продажу орендних прав на ці ділянки.

З такою ініціативою виступив голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі аграрного комітету,передає Agropolit.com.

Toyota представить батарею для електромобілів, здатну отримати повний заряд за 10 хвилин

У зарубіжних ЗМІ з’явилася інформація, що Toyota представить технологію твердотільних акумуляторів вже в 2021 році. Це означає, що невдовзі ми побачимо запуск прототипу автомобіля, оснащеного твердотільними акумуляторами, пише prostomob.com.

Посилення карантину в січні: НБУ попередньо оцінює втрати ВВП в 0,2%

В НБУ попередньо оцінюють втрати ВВП України від посиленого карантину в січні-2021 в 0,2%.

Про це під час брифінгу щодо рішень правління Національного банку з монетарної політики заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

У суді оскаржують обмеження МОН під час вступу на правничу магістратуру

Канцелярія Окружного адміністративного суду міста Києва зареєструвала позов і заяву про його забезпечення до Міністерства освіти і науки. Позивач просить суд скасувати обмеження, встановлені МОН стосовно вступу на правничу магістратуру, повідомляє прес-служба ОАСК.

Опубліковано Закон про встановлення нових лімітів для ФОП-єдинників та відтермінування застосування РРО

Сьогодні, 9 грудня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» № 1017-ІХ, який Верховна Радаухвалила 1 грудня 2020 року.

6 грудня набрав чинності Закон щодо реорганізації громад і районів